English version of this page

Den russisk-ortodokse kirke og russisk diplomati

Alicja Curanović (Universitetet i Warszawa) skal holde foredrag om den russisk-ortodokse kirkens stadig mer fremtredende rolle i russisk statsdiplomati.

En ortodoks prest og Vladimir Putin

Kirken har blitt en verdifull diplomatisk ressurs under Putins Russland.

Foto: Yuri Kochetkov / PAP

Kirken som en verdifull diplomatisk ressurs

Russlands bruk av religion i utenrikspolitikken har de senere årene blitt mer og mer effektiv, og blir ansett som et grunnelement i forsøket på å gjenvinne Russlands internasjonale maktstatus. Det religiøse diplomatiet er samtidig en del av et større fenomen – et stadig nærmere forhold mellom den russiske kirke og stat, der religion opptrer stadig hyppigere i Russlands offisielle statspolitikk. Trofaste religiøse organisasjoner som er i stand til å drive transnasjonal aktivitet, som den russisk-ortodokse kirke, er følgelig en verdifull ressurs for det offisielle statsdiplomatiet.

Hvor og når

Foredraget holdes mandag den 10. februar kl. 16.15, HF-12, Niels Treschows hus. Det vil bli servert kaffe og te. Arrangementet krever påmelding, men er åpent for alle interesserte. NB! Foredraget vil være på engelsk.

Påmelding til arrangement

Om innlederen

Alicja Curanović er amanuensis ved Universitetet i Warszawa. Hennes akademiske interesser inkluderer blant annet russisk utenrikspolitikk, religion som faktor i internasjonale forhold, samt internasjonale forhold i den post-sovjetiske sfære. Curanović har forsket ved blant annet Harvard University, Columbia University, Stanford University, the Russian State University for Humanistic Studies og MGIMO.

Publisert 18. jan. 2020 22:48 - Sist endret 23. jan. 2020 20:21