Jericó, el infinito vuelo de los días - Catalina Mesa

Denne filmen er en hyllest til skjønnheten, intimiteten y visdommen til den feminine, colombianske sjelen.” -  Catalina Mesa

Bildet kan inneholde: rom.

Jérico, el infinito vuelo de los días er et dokumentarisk kaleidoskop av portretter som representerer den feminine sjel i landsbyen Jericó.  Gjennom filmen blir man kjent med åtte kvinner med sterke livshistorier. Catalina Mesa ville at kvinnene skulle fortelle livshistoriene sine for å gi en beskrivelse av feminin styrke og av kulturen i Antioquia. Med colombiansk musikk og sterke farger gir filmen seeren et genuint inntrykk av colombiansk kultur. Filmen viser ærlige historier, det vil si det gode og det vonde med livet. De snakker blant annet om familien,  menn og om troen på Gud. Både mot og visdom er ord som beskriver kvinnene. 

Den 31. oktober ble det arrangert en filmvisning ved Universitetet i Oslo som ble organisert i samarbeid med den colombianske ambassaden i Norge, innenfor rammen av Colombias promoteringsplan ved det colombianske utenriksdepartementet. Både den colombianske ambassadøren, Ángela Montoya Holguín, og regissøren av filmen, Catalina Mesa, deltok på visningen. 

Catalina Mesa er en av de mest relevante regissørene fra Colombia i dag. Jericó, el infinito vuelo de los días fra 2016 har vunnet 7 priser, blant annet  ”Premio del Público Cinelatino” og “Premio del Público Festival de Cine Colombiana”. Som ambassadøren selv sa på arrangementet, er Mesa et colombiansk talent. Hun nevnte også at det er en nødvendig film og at den viser det landlige Colombia.  I følge regissøren selv, er det et intimt budskap i filmen: at vi alle er én. Verket har som mål å vise skjønnheten ved livet i Jericó. Det representerer ikke bare kvinnene som er portrettert i filmen, men selve livet. 

Mesas fascinasjon av grandtantens perspektiv på livet resulterte i en film. Hun var en kvinne Mesa kunne snakke med om både det vakre og det vonde i livet. Mesa uttrykket at hun ønsket å bevare familiens historie og den feminine historiske arven av Jericó, noe hun har oppnådd med Jericó, el infinito vuelo de los días.  

 

 

LEE EL ARTÍCULO EN ESPAÑOL

 

Emneord: Ñorsk, Cine latinoamericano, Spansk, Español, Latin-Amerika, Latinoamérica, América Latina Av Birgitte Ørland Hansen
Publisert 13. nov. 2019 22:12 - Sist endret 25. mars 2021 13:50