Aisthesis – Gustav Jørgen Pedersen om Edvard Munch

Gustav Jørgen Pedersen, seniorrådgiver i forskning og utviklingsavdelingen til Kulturtanken, kommer for å holde et foredrag om Peter Watkins’ kritikerroste film Edvard Munch fra 1974.

Torsdag 16. mai inviterer vi igjen til Aisthesis - film og filosofi på Cinemateket i Oslo.
Gustav Jørgen Pedersen, seniorrådgiver i forskning og utviklingsavdelingen til Kulturtanken, kommer for å holde et foredrag om Peter Watkins’ kritikerroste film Edvard Munch fra 1974. I sitt foredrag vil Pedersen gi en innledning til de filosofiske dimensjonene ved Munchs kunstnerskap og diskutere Watkins kunstneriske tolkning av disse.
----------------------------------------------------------------------
Facebook-arrangement: Aisthesis – Gustav Jørgen Pedersen om Edvard Munch
 
Edvard Munch (1974), 164min
Peter Watkins’ film om Edvard Munch fra 1974 tar for seg kunstnerens liv og virke fra kunstnerskapets begynnelse i 1880-årene til innleggelsen på Dr. Jacobsens nerveklinikk i 1908. Med sitt anakronistiske semi-dokumentariske tilsnitt portretterer filmen Munchs tilblivelse som kunstner blant sykdom, død og ulykkelig kjærlighet, gjennom replikker hentet fra Munchs dagbøker, iscenesatte intervjuer med familien og Munchs samtidige, fremført av amatørskuespillere på klingende 70-talls norsk. Både i form og innhold tar filmen for seg sentrale spørsmål om hvordan vi skal forstå Munchs kunstnerskap – et kunstnerskap som inngår i en maler-filosofisk debatt om hva virkeligheten grunnleggende sett er og hvordan denne skal fremstilles kunstnerisk.
 
Gustav Jørgen Pedersen
Gustav Jørgen Pedersen er seniorrådgiver i forskning og utviklingsavdelingen til Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge. Våren 2017 forsvarte han en doktorgrad i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo med avhandlingen On the Pictorial Thinking of Death – A Study in Martin Heidegger’s Unthought Art History of Being Regarding Edvard Munch’s The Sick Child and Metabolism. Han er også kjent som guitarist i postrockbandet Spurv.
 
---------------------------------------------------------------------
Foredraget til Pedersen vil bli holdt på norsk og Edvard Munch vil bli fremvist på 35mm i kinoversjonen fra relanseringen i 2007.
50 kr med medlemskap. 80 kr uten medlemskap. Studenter får billett til medlemspris. Billetter kan kjøpes her. 
Aisthesis er et konsept med fokus på møtet mellom film og filosofi, arrangert i samarbeid med Cinemateket i Oslo.
Published May 14, 2019 12:06 PM - Last modified May 14, 2019 12:06 PM