Anja Nylund Hagen er ny postdoktor på MUSEC-prosjektet

Anjas forskningsinteresser har alltid ligget i området mellom musikk og medier. Nå skal hun forske på hvordan ulike bransjeaktører jobber for å møte konkurransen i musikkmarkedet.

Anja Nylund Hagen. (Foto: Olaf Christensen)

Koblingen mellom musikk og medier har vært et spor Anja har fulgt gjennom ulike roller og oppgaver i sin arbeidskarriere. Både mastergraden om konsertopplevelser (fra IMK), og doktorgraden om bruk av musikkstrømmetjenester (Sky&Scene, IMV + IMK) plasserer hennes akademiske interesse i dette sporet. 

Anja jobbet også 4 år i NRK, blant annet med eventutvikling på ulike musikkfestivaler og som presseansvarlig for blant annet Eurovision Song Contest. Høsten 2017 jobbet hun som fagpolitisk rådgiver i Forskerforbundet.

 Hva skal du jobbe med?

– Postdoktorstillingen er en del av prosjektet MUSEC (Music, Economy, Copyright). Målet er å studere den norske musikkbransjen for å tilføre kunnskap til diskusjoner om økonomi og opphavsrett. Og vi er jo på IMK, så medienes rolle og betydning for endring og utvikling når det gjelder eierskap og verdiskaping i musikkbransjen står sentralt. Jeg skal spesielt fokusere på hvordan ulike bransjeaktører jobber for å møte konkurransen i musikkmarkedet, både nasjonalt og globalt, sier Anja.

 Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Familieliv tar mye av tiden utenom jobb, og heldigvis liker jeg veldig godt å være sammen med døtrene på ett og seks år og mannen min på 40. Ellers liker jeg å dra på konserter, lese bøker, snakke med folk, møte venner, spise god mat, trene og sovne på sofaen til en serie, avslutter Anja.

Av Olaf Christensen
Publisert 13. feb. 2018 09:58 - Sist endret 14. feb. 2018 15:01