Hvordan har strømming endret mediebransjen?

Spotify, Netflix, Fabel og Storytel: Underholdning on-demand har endret medievaner og bransjens vilkår. Men hvordan?

Smarttelefon med strømmeappene Storytel, Fabel, Netflix, HBO, Youtube og NRK på skjermen.

Forskerne i prosjektet Strømming av kulturindustriene (STREAM) har undersøkt strømmetjenester for musikk, TV, film og bøker med perspektiver på teknologi, mediebruk og bransje.

Foto: Marika Lüders.

Velkommen til boklansering og seminar om mediestrømming i regi av forskningsprosjektet Streaming the Culture Industries.

Arrangementet strømmes (meld deg på)

15:30: Boklansering Television Drama in the Age of Streaming

Vilde Schanke Sundet presenterer hovedfunn fra omfattende studier av dramaproduksjoner de siste ti årene.

Boka baserer seg blant annet på studier av kjente norske tv-serier, observasjon i NRK og over 100 intervjuer med tv-eksperter og fans.

Norsk tv-drama i en gullalder

NRK Dramasjef Ivar Køhn i samtale med Sundet om tendenser, strategier og veien videre.

Professor Trine Syvertsen styrer ordet.

Hjelp, jeg blir forska på!

Serieskaper Knut Næsheim (blankMin venn MarlonMinibarna) i samtale med Sundet og Syvertsen om hvordan det er å lage tv-drama mens man blir forsket på – og hvordan det er å forske på ulike typer av folk.

16:30: Resultater fra fire år med strømmeforskning

I forskningsprosjektet Streaming the Culture Industries (2017-2021) har vi undersøkt strømmetjenester for musikk, TV, film og bøker med perspektiver på teknologi, mediebruk og bransje.

Marika Lüders (IMK, UiO), Terje Colbjørnsen (OsloMet) og Håvard Kiberg (Høyskolen Kristiania) presenterer sentrale funn med utgangspunkt i to survey-undersøkelser, intervjuer med 30 brukere av strømmetjenester og intervjuer med 39 sentrale beslutningstakere og toppledere i berørte bransjer:

• Tre myter og en sannhet om strømmepublikum (Lüders)
  • Vinnere og tapere i strømmemodellen (Colbjørnsen)
  • Fra musikk-strømming til lyd-plattformer (Kiberg)

17:15: Panelsamtale

• Magnus Ulvik (Head of digital partners, Sony Music Entertainment)
  • Andreas Kumano-Ensby (Operations Manager, Lydbokforlaget)
  • Trygve Rønningen (Kanaldirektør i TV2)
  • Arnt Maasø (IMK, UiO) leder samtalen

Påmelding til strømmet arrangement (Zoom)

Hvis det er mulig, åpner vi for publikum i salen (maks 30 14). Maks antall er nådd. Klikk "Påmelding til strømmet arrangment" for å lenke til strømmet arrangement.

Påmelding til publikum i salen - FULLT

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

bok Vilde Schanke Sundet
Vilde Schanke Sundets bok går i dybden på TV-dramaet i strømmingens tidsalder. Boka gis ut av Palgrave Macmillan og kan bestilles på deres nettside.

Ivar Køhn.
Ivar Køhn er dramasjef i NRK, og har vært ansvarlig for serier  som Heimebane (2018-2019), 22. Juli (2020) og Exit (2019-2021). Foto: Ole Kaland/NRK.

Knut Næsheim
Knut Næsheim er serieskaper i NRK Super, og har laget serier som Min Venn Marlon (2017), blank (2018-2019), og Minibarna (2020-2021). Foto: Privat.
Ann-Kristin Vasseljen
Ann-Kristin Vasseljen er forlagssjef i Lydbokforlaget, som eier strømmetjenesten Fabel.
Bildet kan inneholde: person, panne, ansikt, smil, frakk.
Trygve Rønning er kanaldirektør i TV2. Foto: TV2

Meld din interesse og inviter venner på Facebook!

Publisert 11. mai 2021 13:55 - Sist endret 10. juni 2021 09:24