Elisabeth Brun

Bilde av Elisabeth Brun
English version of this page
Mobiltelefon + 47 47654087
Rom 487
Brukernavn
Besøksadresse Gaustadalléen 21 0349 Oslo
Postadresse Postboks 1093 Blindern 0317 OSLO
Andre tilknytninger Bilagslønnede

Prosjekter

Doktorgradsprosjektet "The Essay Film as Topography: explorations of place through moving image thinking,” utforsker det å tenke (sted) med kamera, ut i fra innsikten om at topografier/former i omgivelser strukturerer tenkning (dvs. hukommelse, dannelse av konsepter etc). Jeg utforsker samspillet mellom sted, persepsjon og kamera, og hvordan det å jobbe med kamera og det bevegelige bildet er en måte å bli klar over denne dynamikken, klar over hvordan dette samspillet former tanker og begreper, og ens forhold til sted, omgivelser, miljø. Prosjektets video-eksperiment 3xShapes of Home (2020) leter etter innsikter både i og forbi det subjektive, ved å teste den subjektive opplevelsen av sted, opp kameraets "vilje", opp mot algoritmens føringer, og opp mot andre ikke-menneskelige subjekter. 

Faglige interesser

Dokumentarfilm, Essay-film, Eksperimentell metode, Teorier rundt Sted/Rom/Landskap, Arkitektur, Det Moderne/Post-Moderne, Film-filosofi, Diskursteori, Praksis-ledet forskning, Innovasjon, Retorikk, Fotografi og Medieestetikk.

Bakgrunn

Elisabeth Brun er filmskaper med 13 års bakgrunn som journalist og TV-regissør i NRK. Hun har jobbet som kulturjournalist i P2, produsert radiodokumentarer, jobbet med idéutviklingsprosesser og hatt regi på 8 TV-dokumentarer og en dokumentarserie. Hun har også vært jurymedlem i Årets Bilde og i Gullruten i kategorien for dokumentar og aktualitet.

Teoretisk bakgrunn består av en mastergrad fra Institutt for Medier og Kommunikasjon, Universitetet i Oslo (2013), og en master i Internasjonal journalistikk og broadcasting fra City University, London (2001). I 2014 studerte Elisabeth Brun stillfotografi ved Bilder Nordic School of Photography.

Priser/Stipender

2020: Vinner av Ivan Juritz Prize for Creative Experiment 2020 i kategorien "Visual Arts" for kortfilmen 3xShapes of Home (7 min). Filmen utgjør PhD-prosjektets praktiske del: Thinking Through Form: a topographical moving image experiment. 

2012: Fritt Ord´s studentstipend i forbindelse med praktisk-teoretisk mastergradsprosjekt: regi og analyse av NRK TV-serie om Groruddalen i Oslo.

2009: 1.pris for TV-dokumentaren Skinnet bedrar, Northern Character TV festival, Murmansk, Russland.

 

 

Emneord: Sted/Rom/Landskap, Visuell kultur, Teknologi, Dokumentarfilm, Fotografi, TV, Medieestetikk, Medieinnovasjon

Publikasjoner

Se alle arbeider i Cristin

  • Brun, Elisabeth (2020). 3xShapes of Home.

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 25. aug. 2016 10:10 - Sist endret 1. des. 2020 11:15