Elisabeth Brun

Bilde av Elisabeth Brun
English version of this page
Mobiltelefon + 47 47654087
Rom 487
Brukernavn
Besøksadresse Gaustadalléen 21 0349 Oslo
Postadresse Postboks 1093 Blindern 0317 OSLO
Andre tilknytninger Det humanistiske fakultet (Student) Institutt for pedagogikk (Student)

Prosjekter

Doktorgradsprosjektet "The Essay Film as Topography: explorations of place through moving image thinking,” utforsker det å tenke (sted) med kamera, ut i fra innsikten om at topografier/former i omgivelser strukturerer tenkning (dvs. hukommelse, dannelse av konsepter etc). Jeg utforsker samspillet mellom sted, persepsjon og kamera, og hvordan det å jobbe med kamera og det bevegelige bildet er en måte å bli klar over denne dynamikken, klar over hvordan dette samspillet former tanker og begreper, og ens forhold til sted, omgivelser, miljø.

Faglige interesser

Dokumentarfilm, Essay-film, Eksperimentell metode, Teorier rundt Sted/Rom/Landskap, Arkitektur, Det Moderne/Post-Moderne, Film-filosofi, Diskursteori, Praksis-ledet forskning, Innovasjon, Retorikk, Fotografi og Medieestetikk.

Bakgrunn

Elisabeth Brun er filmskaper med 13 års bakgrunn som journalist og TV-regissør i NRK. Hun har jobbet som kulturjournalist i P2, produsert radiodokumentarer, jobbet med idéutviklingsprosesser og hatt regi på 8 TV-dokumentarer og en dokumentarserie. Hun har også vært jurymedlem i Årets Bilde og i Gullruten i kategorien for dokumentar og aktualitet.

Teoretisk bakgrunn består av en mastergrad fra Institutt for Medier og Kommunikasjon, Universitetet i Oslo (2013), og en master i Internasjonal journalistikk og broadcasting fra City University, London (2001). I 2014 studerte Elisabeth Brun stillfotografi ved Bilder Nordic School of Photography.

Priser/Stipender

2020: Vinner av Ivan Juritz Prize for Creative Experiment 2020 i kategorien "Visual Arts" for kortfilmen 3xShapes of Home (7 min). Filmen utgjør PhD-prosjektets praktiske del: Thinking Through Form: a topographical moving image experiment. 

2012: Fritt Ord´s studentstipend i forbindelse med praktisk-teoretisk mastergradsprosjekt: regi og analyse av NRK TV-serie om Groruddalen i Oslo.

2009: 1.pris for TV-dokumentaren Skinnet bedrar, Northern Character TV festival, Murmansk, Russland.

 

 

Emneord: Sted/Rom/Landskap, Visuell kultur, Teknologi, Dokumentarfilm, Fotografi, TV, Medieestetikk, Medieinnovasjon

Publikasjoner

  • Brun, Elisabeth (2020). Essay Film as Topography: explorations of place though moving image thinking.

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 25. aug. 2016 10:10 - Sist endret 2. okt. 2020 19:51