Trines 3-punkts blogg

Jeg er professor i medievitenskap ved UiO. Her kan du lese om forskningen min. Mange av publikasjonene er open access (se lenker). 

Publisert 4. sep. 2017 11:56

Den 5 september 2017 fyller TV 2 25 år. Selskapet er ikke lenger en opprørsk tenåring, men en etablert del av norsk offentlighet. I artikkelen 25 år med kommersiell allmennkringkasting – TV2’s historie gjennom redaktørblikket diskuterer Gunn Enli og jeg TV 2s betydning for norsk offentlighet og TV-kultur. Basert på intervjuer med selskapets sjefredaktører framhever vi særlig tre områder der TV 2 har hatt innflytelse.

Publisert 5. apr. 2017 10:04

Nye medier har alltid blitt møtt med engasjement og fascinasjon, men både massemedier og sosiale medier har også vært møtt med protest, avsky og skuffelse. I den nye boka Media Resistance: Protest, Dislike, Abstention (open access, Palgrave), skriver jeg om reaksjoner og protester mot bøker, populærlitteratur, kino, radio, tegneserier, TV, samt sosiale og digitale medier.

Publisert 18. des. 2016 20:36

Både massemedier og sosiale medier kritiseres for å være invaderende og trekke oppmerksomheten bort fra viktigere ting. Sammen med Faltin Karlsen har jeg skrevet artikkelen You Can’t Smell Roses Online om det relativt nye fenomenet medie-selvhjelp; selvhjelpsguider for folk som vil at mediene skal spille en mindre dominerende rolle i livene deres.