Velg et selvvalgt masteremne

Lag ditt eget masteremne knyttet til aktuell forskning eller få studiepoeng kombinert med erfaring som vitenskapelig assistent.

Arbeidsbord med flere pcer, penner og telefoner. Tre par hender som jobber. Foto.
Foto: Unsplash

Som student på masterprogrammet i medievitenskap kan du velge å lage et eget emne innenfor noen gitte rammer, som del av de frie emnene i graden.

Særlig to emner åpner for denne muligheten:

Trine Syvertsen er professor ved IMK med forskningsfeltene mediehistorie, mediepolitikk, TV og digitale medier. Nå vil hun bidra til at det skal bli enklere for deg som er masterstudent å velge denne typen emner.

Delta i IMKs forskningsprosjekter

Portrettbilde av Trine Syvertsen.
Trine Syvertsen.

– Jeg synes det er viktig at masterstudentene kommer tettere inn på pågående forskningsprosjekter på instituttet, sier Syvertsen.

Selv leder hun prosjektet «Digitox», som er en betegnelse på å ta en pause fra digitale medier. Prosjektet studerer aktuelle spørsmål knyttet til høyt forbruk av digitale medier og verktøy.

– Jeg ønsker å stille meg til disposisjon som veileder for studenter som å ønsker å lage et selvvalgt emne innen Digitoxs tematikk, eller for studenter som ønsker å få erfaring som vitenskapelige assistenter, fortsetter Syvertsen.

På samme måte inviterer professor Øyvind Ihlen studenter til å ta del i  forskningsprosjektet pandemiretorikk, tillit og sosiale medier som han leder.

Trine Syvertsen oppfordrer flere av forskerkollegaene på IMK til å gjøre det samme.

Få innsikt i medieanalyse

Et av verdens ledende rådgivings- og analyseselskap, Kantar inviterer også masterstudentene til å lage et selvvalgt emne i tilknytning til Kantar.

– Jeg ser frem til å komme i kontakt med masterstudenter fra IMK og bistå dem i å gjøre bruk av alt det fantastiske materialet Kantar har å by på for medievitere, sier Nils Petter Strømmen i Kantar.

Medieanalyse er et viktig arbeidsfelt for medievitere og et selvvalgt emne i tilknytning til Kantar vil gi innsikt i hvordan en sentral del av bransjen arbeider. Underveis vil du få veiledning både fra ekstern veileder hos Kantar og Trine Syvertsen ved IMK.

– Nå trenger vi bare noen studenter som viser vilje til initiativ og som tør å jobbe målrettet for å få dette opp og gå allerede til våren, oppfordrer Syvertsen.

Er du interessert i å velge selvvalgt emne eller vitenskapelig assistansearbeid som en del av mastergraden? Les mer om prosjektene IMK tilbyr innen rammene av de to emnene.

Publisert 13. nov. 2020 09:10 - Sist endret 19. nov. 2020 09:11