WoNoMute: “Sampling i Audacity” med Ane Bjerkan

I vårens (foreløpig) siste web-workshop vil vi bruke plattformen Audacity til å jobbe med komposisjoner med samples og lære oss å bruke noen av de ulike effektene i programmet. Workshopene er gratis, krever ingen forkunnskaper og er åpne for jenter/kvinner/ikke-binære. På grunn av Korona-situasjonen, blir workshopene holdt digitalt, gjennom plattformen Zoom.

Image may contain: Music, Musician, Pianist, Recital, Performance.

I denne workshopen vil vi lære bruk av open-source plattformen Audacity, som er en lettanvendelig plattform for lydinnspilling, redigering og utforskning. Vi vil lære om hvordan Audacity fungerer og se på ulike måter vi kan manipulere lyden med tilgjengelige verktøy i programmet, for så å lage komposisjoner med samples med utgangspunkt i et begrenset lydmateriale.

Workshopen er praktisk rettet, passer for nybegynnere og har som mål at alle lager sin egen produksjon under workshopen. Hvis du ønsker å bruke egen musikk eller tidligere opptak i workshopen, forbered gjerne det, filene må da være i wav-format. Det kan være tale, sang, field-recordings eller samples fra egen eller andres musikk.

 

Ane Bjerkan er masterstudent på Musikkvitenskap, forskningsassistent og artist under eget navn.

Organizer

WoNoMute
Tags: Musikkteknologi, DAW
Published Jan. 26, 2020 8:58 PM - Last modified May 21, 2020 12:53 PM