5. mai: gjesteforelesning med professor Lydia Goehr (Columbia University)

Velkommen til gjesteforelesning med professor Lydia Goehr tirsdag 5. mai kl. 11.15-13.00 i salen, ZEB-bygget. Tittelen på forelesningen er «Broken Strings, Dismembered Bodies.

Paragonal Theses on the Embodiment and Disembodiment of Music».

Lydia Goehr er professor i filosofi ved Columbia University, New York og skal oppholde seg ved IMV som gjesteforsker. Hennes arbeidsfelt er estetikk og estetikkhistorie, med et tyngdepunkt innen musikk. For tiden arbeider hun med et prosjekt kalt Instruments of Passion. The Contest of the Arts, som tar utgangspunkt i myten om Apollon og Marsyas (som kaptes om hvem som var best til å spille, Apollon med sin lyre og Marsyas med sin dobbeltfløyte (aulos), og der vinneren bestemte straffen til den som tapte. Apollon vant ved hjelp av list, og Marsyas ble flådd levende…)

Hennes siste bok er Elective Affinities. Musical Essays on the History of Aesthetic Theory (Columbia UP), og hun har tidligere publisert The Imaginary Museum of Musical Works, og The Quest for Voice: Music, Politics, and the Limits of Philosophy.

Publisert 16. juni 2010 13:08