Deltakere

Foto: Annica Tomsson

Anne Danielsen

Prosjektleder, ansvarlig for forskningsområdet "Scene"

Danielsen er professor i populærmusikk vedInstitutt for Musikkvitenskap ved UiO. Hun har vært prosjektleder og hatt det faglige ansvaret for delprosjektet kalt ‘Live in the era of digital mediation’. Hun har publisert en rekke artikler om groove og musikkproduksjon, utgitt boka Presence and Pleasure: The Funk Grooves of James Brown and Parliament og redigert antologien Musical Rhythm in the Age of Digital Reproduction.
 
 

Foto: Ram GuptaArnt Maasø

Prosjektleder, ansvarlig for forskningsområdet "Sky"

Maasø er førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO. Hen ledet stømmeundersøkelsen innenfor Sky & Scene-prosjektet i samarbeid med WiMP og Telenor. Maasøs forskningsinteresser omfatter musikk og lyd i film og fjernsyn, sosiale medier, medieteknologi og kommunikasjonsteori.
 

Foto: Annica Thomsson

Yngvar Kjus

 Postdoktor

Kjus er PhD i medievitenskap fra Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo med doktoravhandlingen Event media (2009). Senere har han arbeidet i analyseavdelingen i NRK, vært rådgiver i Medietilsynet 2009-2010 og seniorrådgiver i Forsknings- og utviklingsseksjonen i Norsk kulturråd (2010-2012).
 

 


Foto: Annica Thomsson

Anja Nylund Hagen

PhD-stipendiat

Hagen har master fra Institutt for medier og kommunikasjon (2007) med en oppgave om pop- og rockkonserters bruk av medierte visualiseringer. Fra 2007-2011 jobbet hun som presseansvarlig i NRK, blant annet som head of press for den norske delegasjonen i Eurovision Song Contest, og eventmaker ved musikkfestivaler. Hun har jobbet med konsertbooking, sittet i By:Larms demokomite, og sitter i styret i Musikkfest Oslo.
 

Marika Lüders

Forsker i SINTEF

Lüders er forsker ved Avdeling for nettbaserte systemer og tjenester på SINTEF der hun siden 2008 har jobbet med problemstillinger knyttet til brukeropplevelser og design av digitale tjenester. Hun har erfaring fra en rekke EU- og Forskningsrådsprosjekter og er prosjektleder for NETworked Power: innovation through social software. Lüders har doktorgrad fra Institutt for medier og kommunikasjon, UiO (2007) og har en rekke publikasjoner i internasjonale og nasjonale tidskrifter og antologier.
 
 

Foto: Annnica Thomsson

Ola Løvholm (2012-2014)

 Vitenskapelig assistent

Løvholm var vitenskapelig assistent på Sky & Scene i perioden 2012 til 2104. Han har bachelorgrad i digitale medier fra Universitetet i Oslo og M. Sc. by Research in Digital Media and Culture fra Universitetet i Edinburgh. Hans forskningsinteresser ligger i krysningspunktet mellom digital teknologi og dets bruk. Når han ikke jobber for Sky & Scene arbeider han med web, programmering, prototyping og forskjellige eksperimenter.
 
 

Foto: Annnica Thomsson

Xin Jian (2013)

Vitenskapelig assistent

Xin Jian arbeidet som foretningsanalytiker i WiMP frem til april 2013 og har vært tilknyttet Sky & Scene som vitenskapelig assistent i 2013. Hun har en BSc i økonomi fra Kina og Florida, samt en MSc i økonomi fra BI. Med bakgrunn fra statistikk trives hun i arbeidet med databaser og data-analyse, og syntes det er interessant å bli mer eksponert for arbeid med programmering og andvendt statistikk.
 
 

Wenche Nag (2013)

Prosjektdirektør og forsker i Telenor

Nag er ansatt som prosjektdirektør og forsker ved Telenor Research & Future Studies. Hun har studert krysningsfeltet mellom media, Internett og mobilkommunikasjon siden 1996, og gjort feltstudier i Skandinavia og Asia. I Sky & Scene arbeider hun mest med analyse av mobil mediebruk. Nag er Cand. polit utdannet ved Insitutt for Mediavitenskap, Universitetet i Bergen.
 

 


Kenth Engø-Monsen (2010-2011)

Engø-Monsen, dr. scient., seniorforsker i Telenor Group, leder satsingen på kundedata analyse i Telenor Research and Future Studies. Hans interesser er i sosiale nettverksanalyse, nettverksøkonomi og analyser. Han har en 10+ års erfaring fra forskningsfunksjoner i Telenor-konsernet, og har en doktorgrad i informatikk fra Universitetet i Bergen (2000).
 

 

 


Foto: Arnt Maasø

Johannes Bjelland (2010-2013)

Research Scientist i Telenor

Bjelland jobber som Research Scientist. Competition and Data Analtyics group på Research And Future Studies, Telenor ASA M.Sc. Fysikk. Johannes har jobbet i Telenor ASA siden 2007 Forskningsområder: Data Mining, prediksjonsmodellering, sosial nettverksanalyse, kampanjeoptimalisering, telekom dataanalyse og churnsansynlighetsmodellering.
 

 


Foto: Arnt Maasø

Pål Sundsøy (2010-2013)

Forsker i Telenor

Sundsøy jobber som forsker i Research & Future Studies, Telenor Group. Han arbeider spesielt med prediktiv analyse og stor-skala sosial nettverksanalyse basert på mobilkommunikasjon. Før Telenor, arbeidet han for den europeiske romorganisasjonen, ESA, som Application Specialist. Han har en mastergrad i Fysikk og Matematikk fra NTNU og UNSW.

 


Beathe Due (2010-2013)

Dekan ved Høgskolen i Østfold

Due er ansatt som dekan ved Avdeling for informasjonsteknologi, Høgskolen i Østfold. Frem til 2013 var hun medieforsker i Telenor Group Research and Future Studies, og ledet samarbeidet mellom Universitetet i Oslo og Telenor Group fra 2010 til 2013. Hun har en PhD fra Insitutt for medier og kommunikasjon. I Sky & Scene har hun arbeidet mest med analyse av mobil mediebruk og fokusgruppeintervjuer.
 

 


Foto: Annnica Thomsson

Ragnhild Toldnes (2012-2013)

Masterstudent

Toldnes har bachelor i medievitenskap ved Institutt for medier og kommunikasjon 2010, og arbeidet med masteroppgaven samme sted. Ved siden av studiene jobber Toldnes i Ark Bokhandel og Oslo Student-TV. Hun er en ivrig konsert- og festival gjenger, og har jobbet frivillig for blant annet Øyafestivalen og Roskildefestivalen.
 
 

Foto: Annnica Thomsson

Inger Helseth (2012-2013)

Masterstudent 

Helseth avsluttet sin bachelor i musikkvitenskap ved UiO våren 2010, og startet på masterstudiet ved Institutt for musikkvitenskap høsten 2011. Hun har også tatt et videreutdanningsfag i ensembleledelse ved Norges musikkhøgskole. Ved siden av studiene jobber hun som dirigent, og synger i det prestisjefylte kammerkoret Schola Cantorum.
 
 

Helena Zarifa Pedersen (2012-2013)

Masterstudent

Pedersen har bachelor i realfag: digitale medier ved Institutt for informatikk 2011, og startet på master i informatikk: design, use and interaction ved samme institutt høsten 2011. Tidligere har hun studert grafisk design ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og Oslo.

 
 

Ada Sandnes (2012-2013)

Masterstudent 

Sandnes har en mastergrad i medievitenskap fra Institutt for medier og kommunikasjon. Ved siden av studiene har hun jobbet hun i NRK Arkiv og Research og i Radio Nova.

 
 

Henrik Sanne Kristensen (2013-2014)

Masterstudent 

Kristensen har bachelorgrad i medievitenskap ved UiO, og påbegynte mastergraden i medievitenskap ved Institutt for medier og kommunikasjon høsten 2012. I sin masteroppgave skriver han om bruk av spillelister i strømmetjenestene Spotify og WiMP. Ved siden av studiene jobber han i Platekompaniet og som journalist i Radio Nova.

 

 


Magnus Indregard (2013-1014)

Masterstudent 

Indregard har bachelor i medievitenskap ved Institutt for medier og kommunikasjon fra 2004. Han har siden da jobbet med innhold, analyse og utvikling på store nettsteder som msn.no og netcom.no. Indregard skriver nå masteroppgave om mobilbruk på konserter og festivaler.
 

Gro Kirkeby (2013-2014)

Vitenskapelig assistent

Kirkeby har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har tidligere arbeidet som medianalytiker for analysebyrået Mediapilot. I tillegg har hun erfaring som journalist,fra reisemagasinet Reiselyst. og Adresseavisen Utover studiene har hun engasjert seg som redaktør og skribent for student-tidsskriftet Mediert, på Institutt for medier og kommunikasjon (UiO).For øvrig er hennes interessefelt retorikk, strategisk kommunikasjon og holdningspåvirkning.
 

Frederik Holm Højvang Rasmussen (2015-2016)

Vitenskapelig assistent

Rasmussen har bachelor i medievitenskap fra Institutt for medier og kommunikasjon, og begynte sommeren 2015 på sin master i medievitenskap ved samme institutt. I løpet av bacheloren har han hatt et opphold hos NRK analyse og har i tillegg jobbet som seminarleder og gjesteforeleser under masteren.
 
 
 

Publisert 1. mars 2014 10:58 - Sist endret 7. mars 2018 11:27