English version of this page

Ibsensenterets bibliotek

Senter for Ibsen-studier har en stor boksamling med materiale av og om Henrik Ibsen. Biblioteket er i Henrik Wergelands hus (rom 215). Alle interesserte er velkommen til å besøke oss og sitte her og lese i bøker og artikler, men vi har dessverre ikke hjemlån.

Ordinære åpningstider

  • 9.00–15.45, eller så lenge en bibliotekar er til stede

Biblioteket holder stengt alle offentlige høytids- og helligdager.

Kontortid bibliotekar

  • Man: 09.00–16.00
  • Ons: 13.15–16.00
  • Fre: 09.00–16.00

Arbeidsplasser

Det er to arbeidsplasser med PC-er for søking m.m. i biblioteket. Det er tilgang til kopimaskin og det er også mulighet for utskrift og skanning.

Kontakt

Hvis du trenger hjelp eller veiledning, ta gjerne kontakt med bibliotekar Kristin Kosberg på e-post eller ved å komme innom i kontortiden hennes (rom 209 i Henrik Wergelands hus).

Om samlingen

Samlingen omfatter de store norske utgavene (Folkeutgaven, Hundreårsutgaven og Henrik Ibsens skrifter) og de mest omfattende samlede verker på tysk, fransk og engelsk. Vi har også oversettelser av enkeltverker til mange språk i tillegg til DVD-er og lydopptak til bruk i undervisningen. Bøkene, filmene og lydopptakene er søkbare i Oria.

Alle Ibsen-tidsskriftene finnes her, og samlingen inneholder også vel 15 000 artikler om Ibsens liv og verk. Artiklene er søkbare i Den internasjonale Ibsen-bibliografien (de som er registrert etter 2015 er søkbare også i Oria).

Vi har en del skandinaviske og engelske teater- og litteraturtidsskrifter og en god referansesamling med bl.a. dramateori og -historie, litteraturteori og -historie, håndbøker, ordbøker på mange språk, leksika m.m.