English version of this page

Ibsensenterets bibliotek

Senter for Ibsen-studier har en stor boksamling med materiale av og om Henrik Ibsen. Biblioteket er i Henrik Wergelands hus (rom 213).

Bildet kan inneholde: Mote, Kostymedesign, Kunst.

Samlingen omfatter de store norske utgavene (Folkeutgaven, Hundreårsutgaven og Henrik Ibsens skrifter) og de mest omfattende samlede verker på tysk, fransk og engelsk. Vi har også oversettelser av enkeltverker til mange språk og legger særlig vekt på å skaffe gode oversettelser til de store språkene. I samlingen finnes godt over hundre DVD-er og noen lydopptak til bruk i undervisningen. Samlingen av sekundærlitteratur om Ibsen vokser jevnt, og takket være vårt internasjonale nettverk får vi tips om publikasjoner og gaver, blant dem en del som ellers er vanskelige å skaffe. Bøkene er registrert i katalogen ORIA. I tillegg til denne samlingen har vi cirka 100 Ibsen-bøker som Nasjonalbiblioteket har deponert hos oss.

Alle Ibsen-tidsskriftene finnes her, og samlingen inneholder også vel 15 000 artikler om Ibsens liv og verk på mange språk, inkludert teater- og bokanmeldelser fra hans egen tid og til i dag, mange av dem fra gamle aviser og tidsskrifter som er vanskelig tilgjengelige. Disse så vel som bøkene er registrert i Ibsenbibliografien.

Vi har en del skandinaviske og engelske teater- og litteraturtidsskrifter og en god referansesamling med bl.a. dramateori og -historie, litteraturteori og -historie, håndbøker, ordbøker på mange språk, leksika m.m.

Det er arbeidsplasser med publikums-PC for søking m.m. i biblioteket. Vi har også et studierom med PC-er og plasser egnet for bruk av egen PC. Ta gjerne kontakt med bibliotekar Kristin Kosberg om du trenger hjelp og veiledning. Dette kan enten gjøres via e-post eller ved å komme innom i kontortiden hennes (rom 209 i Henrik Wergelands hus) – se høyre kolonne.

Alle interesserte er velkommen til å besøke oss og sitte her og lese i bøker og artikler, men vi har dessverre ikke hjemlån. Det er adgang til kopimaskin.

 

Publisert 1. juli 2016 12:08 - Sist endret 19. aug. 2019 20:56