English version of this page

Flerspråklighet og utdanning: Interdisiplinære og internasjonale perspektiver - Invitasjon til skoler

Bilder fra 7. mai

Alle bilder av Haley De Korne.

Error: resource not found: /multiling/bilder/2018/multilingualism-and-education

Programmet finner du her.

Sammendragene finner du her.

Vennligst ha programmet og sammendragene på egen telefon, pc eller eget nettbrett, eventuelt som utskrift. Vi har dessverre ikke mulighet til å skrive ut disse for dere.

Om konferansen

Flerspråklighet kommer til uttrykk i opplæringen fra barneskolen til lærerutdanning, samtidig som den forblir en uutnyttet ressurs. Universitetet i Oslo inviterer til en åpen konferanse som bringer sammen forskere og skolefolk for å sette søkelys på og diskutere flerspråklighet på tvers av skolefag og utdanningskontekster.

Organisering og innhold

Gjennom presentasjoner, paneldiskusjoner og workshops vil deltakere ha muligheten til å dele sine innsikter og strategier om temaer som:

• Hva er viktigheten av flerspråklighet på tvers av skolefag? Hvilken rolle spiller flerspråklighet i språkfagene?

• Hvilke politiske føringer og hvilke praksiser fremmer god flerspråklig opplæring i ulike kontekster?

• Hvilke utfordringer erfarer skoler i arbeidet med flerspråklige elever? Hvilke strategier kan bidra til å løse disse utfordringene?

• Hvordan påvirker flerspråklige undervisningsstrategier elever fra språklige minoriteter?

• Hvilke innsikter bidrar perspektiver og begreper fra ulike disipliner til å takle utfordringene?

Arrangører

Konferansen organiseres av Senter for flerspråklighet (MultiLing, ILN) og forskergruppen SISCO ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS).

Deltakelse

Påmeldingen er nå stengt.

Kontakt: multilingualism-and-education@iln.uio.no

Velkommen!