English version of this page

Minneseminar for Janne Bondi Johannessen

I forbindelse med lanseringen av Bauta: Janne Bondi Johannessen in memorial, inviterer redaktørene for minneskriftet og Senter for Flerspråklighet til et todagers seminar, som avsluttes med et minneforedrag av Joe Salmons. 

Janne Bondi Johannessen, en hvit kvinne i femtiårene, sitter i en stol på en plen og skriver i en notatbok

Bauta: Janne Bondi Johannessen in memoriam

I forbindelse med lanseringen av Bauta: Janne Bondi Johannessen in memoriam, inviterer redaktørene for minneskriftet (Kristin Hagen, Arnstein Hjelde, Karine Stjernholm og Øystein A. Vangsnes) og Senter for Flerspråklighet (Unn Røyneland og David Natvig) til et todagers seminar fra lunsj til lunsj på Hotel Bristol i Oslo 11.–12. oktober. Seminaret blir avsluttet med et minneforedrag av Joe Salmons etter lunsj den 12. oktober på Gamle Festsal (Domus Academica, Oslo).

TIl å holde foredrag har vi invitert aktive forskere som har deltatt på større prosjekter og samarbeid som Janne ledet eller deltok i. Vi har også satt av tid til litt mer uhøytidelig mimring. Les programmet her.

Vi kan dessverre ikke dekke reise- og oppholdskostnader til seminaret, men det vil bli servert gratis snitter etter første seminardag og lunsj den andre dagen.

Påmelding til seminaret

Seminaret på Hotel Bristol er fullbooket og påmeldingen er nå stengt.

Det er fortsatt mulig å følge seminaret på Zoom. Vennligst send en epost til David Natvig for å få Zoom-lenke.

Minneforedrag: Joe Salmons

Joe Salmons er Lester W.J. "Smoky" Seifert-professoren i lingvistikk ved University of Wisconsin-Madison og medgrunnlegger av Center for Study of Upper Midwestern Cultures. Forskningen hans fokuserer på språkendring og språklige teorier, amerikansk engelsk og arvespråk.

Med Janne Bondi Johannessen er han en av grunnleggerne av Workshop on Immigrant Languages in the Americas (WILA) og sammen publiserte de mye om arvespråk og tospråklighet, inkludert deres medredigerte bind Germanic Heritage Languages in North America: Acquisition, attrition and change (2015, John Benjamins).

I sin minneforelesning vil Joe diskutere Jannes innflytelse på å forme arvespråk og lingvistikk til det feltet det er i dag, med blikk på hvordan hun tilrettela for forskningssamarbeid og bygde vitenskapelig fellesskap.

For å delta i Gamle Festsalen, vennligst meld deg på her. Det er også mulig å følge minneforedraget på Zoom.

Velkommen! 

Janne Bondi Johannessen, en hvit kvinne i femtiårene, smiler til kamera mens hun sitter i en lenestol utendørs

 

Publisert 21. sep. 2021 17:21 - Sist endret 8. okt. 2021 14:30