NETTFRI DAG: Les uten forstyrrelser

Gjør en digital detox og finn ut hvordan det er å ta kontroll over oppmerksomheten din med en nettfri dag på biblioteket.

Jente med langt hår ligger opp ned på grønn sofa og leser i en bok.

Hvor ofte leser du uten å ha mobilen i nærheten?

Foto: Mattias North/Unsplash.

Legg fra deg mobilen og utforsk hvordan du trives med en dag uten forstyrrelser fra nyhetsvarsler, Snapchat og plutselige innfall. Denne dagen er du invitert til et eksperiment hvor du kan teste hvordan det er å koble deg fra digitale medier samtidig som du kan delta i forskning!  

Når du kommer til biblioteket legger du fra deg mobilen. Les eller jobb uforstyrra så lenge du ønsker, og del gjerne opplevelsen etterpå.  

I foajeen møter du forskere som ønsker å høre dine tanker rundt det å være nettfri for en time eller en dag.   

Vi oppfordrer deg også til å dele erfaringene dine på nettportalen minner.no:  

Del erfaringen på minner.no

Om nettfri dag

Nettfri dag er del av Demokratidagene – Humaniorafestivalen 2022, og klokka 19.30 er du velkommen til panelsamtalen «Informasjonsoverflod og digitalt søppel».

Nettfri dag er et samarbeid mellom Deichman Grünerløkka og forskningsprosjektene Digitox: Digital frakobling og Salient Solutions: Etisk analyse og svar på oppmerksomhetskrisen ved Universitetet i Oslo.

Prosjektdeltakere vil være til stede og vil ta notater fra samtalene i biblioteket. De vil ikke be deg dele opplysninger som kan identifisere deg som person. Det er frivillig å delta i samtalene og alle bidrag vil være anonyme. 

Vi oppfordrer deg også til å bidra skriftlig på portalen minner.no. Bruk gjerne noen minutter på å utdype dine erfaringer med digitale medier her. Når du går inn på minner.no får du mer informasjon om hva det innebærer å dele erfaringer på denne portalen. 

Om du har spørsmål til forskningen kan du kontakte Trine Syvertsen: trine.syvertsen@media.uio.no/ 97505843.

Praktisk informasjon

Deichman Grünerløkka ligger på Schous plass. Finn veien med Google maps. 

  • Avstand fra Jernbanetorget til Schous plass: 6 minutter (trikk linje 11 og 12)
  • Gåavstand fra Schous plass trikkestopp: 1 minutt

To snakkebobler i rødt og lyseblått. Illustrasjon.Demokratidagene – Humaniorafestivalen 2022

Fra 21. mars til 2. april inviterer Universitetet i Oslo hele byen til samtaler, bokbad, filmvisning, byvandring, med mer – på store og små Deichman-biblioteker. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Les mer om Demokratidagene


Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev!

Publisert 2. feb. 2022 13:04 - Sist endret 24. mars 2022 18:19