Hvordan få studentene ut i verden?

Få med deg statssekretær Rebekka Borsch snakke om studentutveksling og hør stortingspolitikerne diskutere hvilke tiltak som må plass. Borsch stiller på vegne av statsråd Iselin Nybø.

Forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Foto: Marte Garmann

Velkommen til frokostmøte om studentutveksling midt på Karl Johan

Hør statssekretær Rebekka Borsch snakke om mobilitetsmeldingen som kommer i januar 2020, få med deg Partnerskapsgruppe Tysk sine utfordringer til politikerne, og se den spennende paneldebatten med politikere fra Utdannings- og forskningskomiteen om hvilke tiltak som må til for å styrke internasjonal studentmobilitet.

Enkel servering fra klokken 07:30, programmet starter klokken 08:00.

Program- og debattleder: Prodekan for studier ved Det humanistiske fakultet, Gunn Enli.

Åpningsinnlegg:

• Om mobilitetsmeldingen. Statssekretær Rebekka Borsch, på vegne av statsråd Iselin Nybø.
  • Suksessfaktorer og barrierer for mobilitet. Seksjonsleder Jon Gunnar Simonsen, Diku.
  • ANSAs ønsker for stortingsmeldingen, suksessfaktorer og barrierer for mobilitet. President Hanna Flood, ANSA.

Utfordringer til politikerne:

• Åse Gornitzka, viserektor, UiO
  • Are Turmo, kompetansedirektør, NHO
  • Gerke Doetjes, førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, UiO
  • Emilie Wallin, masterstudent i tysk, UiO
  • Svein Hullstein, seniorrådgiver, UiO

Paneldebatt med politikere fra Utdannings- og forskningskomiteen:

• Marianne Synnes (H)
  • Marit Knutsdatter Strand (Sp)
  • Nina Sandberg (Ap)

Arrangør

Møtet arrangeres av Partnerskapsgruppe Tysk og Det humanistiske fakultet (UiO). Partnerskapsgruppe Tysk ble etablert i 2011. Gruppen arbeider gjennom ulike aktiviteter for å øke antallet elever og studenter som velger tysk, øke norsk-tysk utveksling blant studenter, elever, lærlinger, studiesteder og skoler, samt styrke tysk språk- og kulturkompetanse i næringslivet.

Følgende institusjoner er med i partnerskapsgruppen:

• NHO
  • Norsk-Tysk Handelskammer