Les uten mobilen – et eksperiment

Finn ut hvordan det er å ta kontroll over oppmerksomheten din med en nettfri dag på biblioteket!

Studenter leser bøker utenfor Cafe Niels, Det humanistiske fakultetet, UiO.

Forsøk en digital detox og sjekk hvor lenge du klarer å lese uten mobilen. Foto: Olaf Christensen/UiO

Legg fra deg mobilen og utforsk hvordan du trives med en dag uten forstyrrelser fra nyhetsvarsler, Snapchat og plutselige innfall. Du er invitert til et eksperiment hvor du kan teste hvordan det er å koble deg fra digitale medier samtidig som du kan delta i forskning!

Når du kommer til biblioteket får du tilbud om å legge mobilen din i en konvolutt som forsegles. Les eller jobb uforstyrret så lenge du ønsker, og del gjerne opplevelsen etterpå.

I foajeen møter du forskere som ønsker å høre dine tanker rundt det å være nettfri for en time eller flere.

Vi oppfordrer deg også til å dele erfaringene dine på nettportalen minner.no.

Om leseeksperimentet og Hele HF leser

Leseeksperimentet er del av Hele HF leser, et leseprosjekt for førsteårsstudentene høsten 2022, og vi deler ut høstens bok «Hvis jeg faller» av Jan Grue.

Forskere fra prosjektet Digitox: Digital frakobling vil være til stede og vil ta notater fra samtalene i biblioteket. De vil ikke be deg dele opplysninger som kan identifisere deg som person. Det er frivillig å delta i samtalene og alle bidrag vil være anonyme.

Vi oppfordrer deg også til å bidra skriftlig på portalen minner.no. Bruk gjerne noen minutter på å utdype dine erfaringer med digitale medier her. Når du går inn på minner.no får du mer informasjon om hva det innebærer å dele erfaringer på denne portalen.

Om du har spørsmål til forskningen kan du kontakte professor Gunn Enli.

Publisert 15. nov. 2022 12:21 - Sist endret 22. nov. 2022 08:44