Asia- og Midtøsten-studier

Publisert 1. apr. 2016 09:55

Noe av det beste med å bo i Delhi er alle de spennende reisemålene som ikke er langt unna (relativt sett siden landet er ganske stort). Og selv om jeg ikke har mye fri, klarer jeg alltid å få til noen helgeturer i ny og ne, for å få en pause fra hektisk byliv.

Publisert 26. feb. 2016 13:54

I dag sitter jeg på et kontor midt i Delhi, jeg forsker på hvordan vi kan skape flere og bedre jobber i verden - og stortrives! 

Publisert 14. feb. 2016 13:12

Nå har jeg vært på plass her i Delhi en liten måneds tid, og Delhi rytmen har begynt å komme tilbake. Hvorfor har jeg valgt å reise til dette enorme, fantastiske, men utfordrende landet, for fjerde gang? Jeg tenkte min første bloggpost skulle handle om hvorfor jeg har valgt India, og prosessen med å finne et internship til internasjonalt prosjektsemester.

Publisert 9. okt. 2013 16:35

Det er i Shanghai det skjer. Halvannen måned har gått med i dragsuget, og her kommer første blogginnlegg! Siden jeg har bodd i Kina før, gikk det heldigvis ikke alt for mye tid til å etablere seg med bolig også videre, og det er greit – det er nok å henge fingrene i her.

Publisert 23. sep. 2013 00:24

Med eitt tar det til å smelle utanfor vindauget mitt. Her i nabolaget er barn gale etter fyrverkeri. Dei sender gjerne opp rakettar midt på dagen og jagar kvarandre med kinaputtar. Men denne gongen er det ikkje snakk om rakettar. Lydane er rytmiske, pulserande, stig i intensitet og omringar snart nabolaget på alle kantar. Dette er våpen.

Publisert 12. sep. 2013 08:24

Indias hovedstad New Delhi, Delhi, eller bare Dilli, her bor jeg nå. Denne byen skal være mitt hjemsted fra nå og et godt stykke ut i desember.

Publisert 11. sep. 2013 14:51

Nå har jeg vært i Amman i omtrent en måned og tiden går veldig fort. Det er mye som skjer, både på arbeidsplassen og fritiden. Med jobb, rapport, arabiskundervisning, reiser og venner flyr dagene av sted. De fleste her er enige i at ukene burde vært lengre, og helgene enda lengre.

Publisert 11. sep. 2013 00:24

Klokka er tre på natta og eg har nettopp landa ved Hariri-flyplassen i Beirut. I den eine handa har eg bagasjen min, i den andre har eg ein lapp med adressa til plassen der eg skal bu. Eg trekk pusten djupt og går målbevisst mot utgangspartiet, vel vitande kva som ventar meg der ute. Det er ikkje første gangen eg gjer dette.

Publisert 7. okt. 2012 10:39

Da er første uke av utstillingen "who left/what behind" ferdig som går t.o.m. 14 okt. Forrige søndag var jeg med på å sette opp utstillingen ved å hjelpe blant annet kuratoren for prosjektet med organiseringen. Stemningen var stresset men bra og vi rakk å bli ferdig med de aller siste detaljene minutter før åpningen!

Publisert 18. sep. 2012 16:50

Utrolig nok er snart oppholdet mitt i Riyadh halvveis. Om en uke har jeg vært her i tre (veldig varme) måneder allerede.

Publisert 10. sep. 2012 15:31

Da er jeg endelig på plass i Ankara for å være hospitant hos Flying Broom frem til jul! Jeg søkte denne organisasjonen spesifikt fordi jeg visste at jeg skulle skrive master om kvinner i Tyrkia, og anbefaler alle som allerede vet tema til masteroppgave eller som har lyst til å prøve noe annet en diplomati, om å søke seg til en lokal organisasjon.

Publisert 31. mars 2012 10:54

Nå har jeg vært i Saudi-Arabia i tre måneder. Tida har gått svært (!!) fort. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forestilt meg før jeg dro (man hører jo så mye rart om Saudi-Arabia), men de vage forestillingene jeg hadde var i alle fall helt på viddene.

Publisert 14. nov. 2011 20:26
Publisert 11. nov. 2011 06:00

Da jeg reiste til Shanghai forberedte jeg meg til en jobb som kunne bli spennende og krevende, men også en jobb hvor arbeidsoppgavene til tider kunne være kjedelige og monotone. Det jeg kanskje ikke var fullt så forberedt på var hvor gøy det kom til å være å oppholde seg på jobben, sånn rent sosialt, spesielt i lunsjen.

Publisert 10. nov. 2011 03:23

Her bor jeg, eller det vil si jeg bor ikke innenfor dette bildets fire rammer, men et annet sted i 26. etasje i et av byens millioner av høyhus blant Shanghai 23 millioner innbyggere.