Hadet Norge, hei Amman!

Nå har jeg vært i Amman i omtrent en måned og tiden går veldig fort. Det er mye som skjer, både på arbeidsplassen og fritiden. Med jobb, rapport, arabiskundervisning, reiser og venner flyr dagene av sted. De fleste her er enige i at ukene burde vært lengre, og helgene enda lengre.

Solnedgang over Amman sett fra takterassen der jeg bor

Jeg kom til Amman kvelden før jeg skulle begynne på ambassaden. På flyplassen ble jeg hentet av ambassadens sjåfør som kjørte meg til leiligheten de to andre praktikantene hadde vært så snille å ordne til meg. Bygget hvor praktikantene og jeg bor ligger ca femten minutter å gå fra ambassaden. Jeg har enda ikke våget meg til fots siden temperaturen er relativt høy, men når det blir litt kjøligere er planen å spasere til jobben. Enn så lenge blir det taxi, det koster jo tross alt nesten ingen ting her i Jordan.
 
Ambassaden i Amman er hva jeg selv vil kalle en middels stor ambassade, uten å ha noen spesiell klar definisjon på det. Det er rundt elleve norske som jobber på ambassaden inkludert praktikantene og meg selv, i tillegg til seks jordanere – og veldig hyggelige, så jeg kan jo ikke annet enn å trives. Alle norske utsendte spiser lunsj sammen hver dag, og på torsdager får vi vafler med brunost. Rene luksusen!
 
Som tidligere nevnt så er det to praktikanter på ambassaden i tillegg til meg. Jeg kjente dem ikke fra før da de har mesteparten av utdannelsen sin fra utlandet, men vi går veldig godt sammen alle tre. Det mer enn nok arbeidsoppgaver til alle, så det er ingen av oss som har lite å gjøre. Vi har fått tildelt hver våre arbeidsoppgaver, men ambassaden er veldig fleksible når det kommer til arbeidsfordeling. Hvis det er noen som har for lite eller for mye å gjøre er det bare å si ifra. Selv har jeg prioritert egen rapport nå den første tiden for å komme i gang med den. Jeg vil ikke risikere å måtte sitte dag ut og dag inn med rapporten grunnet deadline hvis det skulle skje noe spennende på ambassaden som jeg ønsker å ta del i.
 
Det må jo også nevnes at det er mye annet som skjer her i Amman utenom jobb. I helga reiste vi en gjeng til Dødehavet, noe som var både en herlig og en varm opplevelse – med 40’C i skyggen. Men så lenge man kan ligge å duppe, enten i bassenget eller i Dødehavet, så går 40’C veldig greit. Om et par helger er planen å dra ned til Aqaba for å ligge på stranda og bade i Rødehavet, det blir herlig!
 
Temperaturen ved Dødehavet
Temperaturen ved Dødehavet
                                      
Jeg er ikke et sekund i tvil om at dette blir et kult halvår. Skal holde dere oppdatert!
Emneord: Amman, hygge, prosjektsemester, vafler, Min praksisplass, Jordan, livet Av Elisabeth Ådnegard
Publisert 11. sep. 2013 14:51 - Sist endret 12. aug. 2015 14:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere