Hvorfor India?

Nå har jeg vært på plass her i Delhi en liten måneds tid, og Delhi rytmen har begynt å komme tilbake. Hvorfor har jeg valgt å reise til dette enorme, fantastiske, men utfordrende landet, for fjerde gang? Jeg tenkte min første bloggpost skulle handle om hvorfor jeg har valgt India, og prosessen med å finne et internship til internasjonalt prosjektsemester.

Ankomsthallen Delhi flyplass

Jeg taklet ikke India første gangen jeg kom hit, som 19 åring var India et utrolig utfordrende sted å være. Alt var nytt, vi var 4 jenter på backpacker tur, og lite var planlagt. Vi ble syke, og alt jeg ville ha var brødskive med brunost. Men nå er jeg tilbake for fjerde gang, min tredje runde med utveksling/internship. Hva skjedde? Jeg ble forelsket i dette landet. Vi reiste videre til Sør-Øst Asia etter India, men jeg tenkte ofte tilbake på hvor spesielt og fantastisk India var. Så når muligheten bød seg for å reise tilbake på utveksling med statsvitenskap, slo jeg til, og jeg bodde og studerte i Bangalore i Sør-India i 4 måneder.

Jeg valgte å skrive bachelor oppgaven min om India, i den forbindelse dro jeg for å snakke med en av professorene på Sør-Asia studier. Han fortalte meg om muligheten for å ta en master i Sør-Asia studier, og slik ble det. Jeg tror det er mye tilfeldigheter som har gjort at jeg har endt opp her jeg er i dag, min plan var å studere juss, men så har jeg endt opp i Delhi. Et valg jeg er veldig fornøyd med, men som jeg aldri kunne ha forutsett for 6 år siden. 

Jeg studerer et land som er i konstant endring, som er komplisert og uforståelig, som alltid overrasker meg, men som fortsatt er ganske forutsigbart. Når folk spør meg hvorfor jeg har valgt India har jeg ikke noe klart svar å komme med, fordi jeg ikke alltid klarer og forklare hvorfor jeg elsker dette landet.

Når muligheten bød seg for å søke på praktikantplass på ambassaden i fjor, tok jeg sjansen, noe jeg er veldig glad for i dag. Jeg var 6 måneder på ambassaden, fra første april til første oktober. Jeg jobbet med alt mulig, jeg svarte på mail, skrev politiske rapporter, nyhetsaker til nettsiden vår, var med på møter, på seminarer og planla arrangementer. Jeg fikk et veldig godt innblikk i hvordan en ambassade fungerer. Det jeg også viste når jeg var på ambassaden, var at jeg ville på internasjonalt prosjektsemester. Min filosofi er at mest mulig praksis og erfaring fra landet man studerer er viktig. Jeg begynte derfor å planlegge interpro når jeg var på ambassaden, siden jeg da hadde tilgang til et stort nettverk, som jeg brukte for å finne alternative organisasjoner. 

Denne prosessen med å finne et sted å være intern var lang, kjedelig og ofte litt vanskelig, sånn er det bare. Det tar tid, jeg måtte sendte veldig mange mail for å få svar, jeg måtte ringe, jeg måtte være litt slitsom. Men det fikk jeg igjen for, og i løpet av sommeren fant jeg et sted som ville ha meg som intern, og som jeg ville være hos. Organisasjonen jeg fant heter JustJobs Network, og er en privat forskningsorganisasjon med hovedkontor i Delhi. De forsker på arbeid, på hvordan skape flere og gode jobber i India, men også globalt. Jeg hadde intervju over skype med lederen for organisasjonen. Så måtte jeg gjennom en test, jeg fikk tilsendt ett sett med oppgaver på mail, og hadde to timer på å svare. Dette var ganske stressende siden jeg aldri har gjort noe slikt før, men gikk jo bra. Uken før jeg dro fra India fikk jeg endelig bekreftet at internshipet var i boks. Det var en herlig følelse. Det tok meg kanskje 3 måneder totalt å få alt på plass. 

Så nå er jeg her, første uken på jobb var rar, jeg prøvde å ha lave forventninger, men var jo klar for å sette i gang fra første dag. Jeg fikk svært lite å gjøre i begynnelse og ble halvveis introdusert for alle, så var kanskje litt skuffet, og tenkte at dette blir en utfordring. Men slik er det nok for alle i starten, og nå er det mye bedre, jeg har mye å gjøre, spennende oppgaver, og trives godt med de andre ansatte. 

 

Emneord: India, Dehli, JustJobs Network, Interpro
Publisert 14. feb. 2016 13:12 - Sist endret 15. feb. 2016 11:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere