På kontoret hos JustJobs Network

I dag sitter jeg på et kontor midt i Delhi, jeg forsker på hvordan vi kan skape flere og bedre jobber i verden - og stortrives! 

Kontoret til JustJobs Network er delt i to, halvparten på en side av bygningen og andre halvparten på den andre siden. Min plass er ved vinduet på den ene siden, jeg har utsikt utover indisk hverdagsliv, som noen ganger er veldig høylytt, litt forstyrrende og ganske interessant. Men det var det jeg ville ha. En ting viste jeg klart når jeg begynte å se etter internship for internasjonal prosjektsemester, jeg ville ha erfaring fra Indisk arbeidsliv, og jobbe i en indisk organisasjon, slik ble det nesten. JustJobs Network er Indisk, men med amerikansk sjef og globalt perspektiv. 

 

JustJobs Network


JustJobs Network er en nyoppstartet organisasjon basert i Delhi og Washington DC. Vi (ja jeg sier vi fordi jeg føler meg allerede som en del av organisasjonen), forsker på hvordan vi kan skape flere og bedre jobber globalt. I dag opplever mange land en økonomisk vekst som ikke skaper jobber, som for eksempel i India, dette fører til økende ulikhet og dårlige lønninger. JustJobs Network jobber med å finne løsninger basert på kvalitativ og kvantitativ forskning. JustJobs Network har samlet et globalt nettverk av ulike aktører som jobber med arbeidsrelatert problematikk, og vi samarbeider med både myndigheter, NGOs og private aktører. JustJobs Network ønsker å påvirke gjennom å fremme konkrete forslag på hvordan skape gode og Just jobs

 

Min rolle som intern


Jeg har delt opp uken min slik at jeg jobber 3 dager for JustJobs, mandag, tirsdag og torsdag,  og de andre to dagene jobber jeg med interpro oppgaven. Jeg har til nå sittet på kontoret selv om jeg har hatt 'studiedag', noe som gjør at jeg alltid er oppdatert på hva som skjer. Vi sitter i åpent landskap, noe jeg nyter godt av, siden terskelen for å spørre spørsmål er mye lavere når jeg ikke behøver å banke på en kontordør hver gang. Miljøet er ganske ungt og flere av forskningsassistentene her er yngre enn meg. Jeg ble litt skremt av det til å begynne med, jeg følte de hadde kommet så mye lenger enn meg, som fortsatt var student. Men nå syns jeg det er bra at vi alle er unge, noe som gjør det lettere for meg å komme i kontakt med dem og spørre dumme spørsmål. 

Hver mandag har vi felles møte, hvor vi blir oppdatert på hva hver enkelt jobber med og hva som skjer i løpet av uken. Jeg hadde en litt tung start her, som jeg nevnte i sist blogg innlegg, med lite å gjøre og litt udefinerte arbeidsoppgaver. Siden jeg selv har 'funnet opp' dette internshipet, JustJobs søkte ikke etter noen, så forstår jeg at min rolle må bli definert litt etter hvert. Nå som jeg har jobbet her i nesten to måneder, har jeg fått flere og mer spennende arbeidsoppgaver, og jeg har selv blitt mer komfortabel med å spørre etter ting å gjøre, eller ta initiativ til å jobbe med noe selv. 

Noe jeg aktivt har forsøkt å gjøre er å bli kjent med mine kolleger, og trives i et arbeidsmiljø handler mye om egen innsats. Jeg har tatt meg tid til å sladre ved vannkokeren, spurt masse rare spørsmål om alt mulig, og hengt meg på i de fleste samtaler. Jeg har også aktivt brukt mine indiske kolleger til å få tips om hvor jeg kan kjøpe forskjellige ting i Delhi, hvor jeg bør gå å spise, etc, og jeg går på yoga men en av kollegene mine hver onsdag. 

Nå er det endelig fredag, og Delhi har masse spennende å by på i helgene, jeg skal på guidet tur rundt et av de gamle fortene her på lørdag, og på street art fest på søndag. Men først skal jeg drikke noen øl på en takterrasse og nyte at det er vår (30 grader) i Delhi :) 

God helg

 

Emneord: Dehli, NGO, JustJobs Network Av Trine Mordal Jørgensen
Publisert 26. feb. 2016 13:54 - Sist endret 29. feb. 2016 11:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere