Skjulte talenter og juleverksted

Da jeg reiste til Shanghai forberedte jeg meg til en jobb som kunne bli spennende og krevende, men også en jobb hvor arbeidsoppgavene til tider kunne være kjedelige og monotone. Det jeg kanskje ikke var fullt så forberedt på var hvor gøy det kom til å være å oppholde seg på jobben, sånn rent sosialt, spesielt i lunsjen.

Generalkonsulatet i Shanghai er en usedvanlig sosial arbeidsplass og mellom halv ett og halv to hver dag samles de som er på kontoret til det som har en tendens til å bli en litt intim lunsj, rundt et litt for lite spisebord, i et trangt kjøkken. Samtalen går på en salig blanding av norsk, engelsk og kinesisk. Temaene er mange.
 
 
Under gårsdagens lunsj viste konsul Thomas frem et til nå ukjent talent, nemlig at han er for proff å regne når det gjelder å flette julekurver. Dette vekte stor begeistring blant den kinesiske kontingenten og konsul Ivar rundt lunsjbordet. Midt mellom halvspiste bokser med kinamat ble derfor tofarget papir (i de velkjente julefargene blått og hvitt) og saks hentet frem. De neste minuttene ble tilbrakt i absolutt konsentrasjon mens eks antall eksemplarer av mer eller mindre vellykkede juledekorasjoner så dagens lys.
 
 
Emneord: Min praksisplass, Shanghai, juleverkested, Kina, lunsj
Publisert 11. nov. 2011 06:00 - Sist endret 8. juli 2015 11:13
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere