Hilde Spjelkavik Kveseth i Brussel

Jeg er en trønder som for mange år siden fikk et innfall om at jeg skulle flytte til Oslo og studere russisk. Etter utallige timer med lesing og forelesninger, eksamener, flere utvekslingsopphold og en veldig lang - og noe forhatt - masteroppgave satt jeg der med en master i Russland-studier. Da jeg etter endt grad satte nesa mot Russland må jeg ha svingt feil (eller rett?) et eller annet sted for her sitter jeg nå i Brussel.

 

I Brussel er jeg trainee for The Guild som er en nylig opprettet organisasjon - som UiO var med på å grunnlegge - sammenfattet av forskningstunge universiteter i Europa. Og hva gjør vi? Jo, helt enkelt driver vi med forskningslobbying overfor EU. I stor grad dreier det seg om å være med på å påvirke hvordan EUs forskningsprogrammer skal utformes. 

I løpet av 2017 kommer jeg til å blogge litt her om hva jeg gjør på jobb og om livet mitt generelt i Brussel. Advarsel: Jeg er en person av veldig mange ord, men få bilder!

 

Hilsen Hilde

Publisert 20. des. 2017 16:48

I går hadde jeg min siste dag hos the Guild, og da passer det jo bra å avrunde denne bloggen med mitt siste jobbseier-innlegg.

Publisert 15. des. 2017 11:25

Det var ganske så tilfeldig at jeg begynte å jobbe med kommunikasjon her. Det hele startet med at noen måtte ta på seg ansvaret for å oppdatere og redigere nettsiden vår, og i følge de andre var visst jeg den som framsto som minst negativ til dette ansvaret, så da ble det meg – noe jeg i dag er kjempeglad for!

Publisert 9. nov. 2017 09:33

Allerede da jeg startet i januar hadde planleggingen av Guild-forumet startet.

Publisert 16. okt. 2017 16:13

På generalforsamlingen i juni fikk The Guild et nytt styre. For meg ble dette begynnelsen på en lang og tidvis traumatisk kamp mot belgisk byråkrati.

Publisert 16. okt. 2017 16:13

Det er ikke til å stikke under stol at jeg er en elendig blogger. Mitt eneste forsvar er at jeg like dårlig på alle andre sosiale medier.

Publisert 22. mars 2017 07:16

For 11 år siden flyttet jeg som utvekslingsstudent til Belgia for å lære meg fransk (Det var fullt i Frankrike …). I ett år gikk jeg på skole og bodde hos en vertsfamilie i den lille byen Spa. I løpet av det året fikk jeg veldig gode venner som jeg flere ganger har vært tilbake og besøkt, og de har vært på besøk hos meg i Norge. Jeg har med andre ord en sterk tilknytning til dette lille landet, og det var litt av grunnen til at jeg valgte å søke på stillingen hos the Guild. Det tok derimot ikke lang tid før jeg innså at jeg egentlig ikke har flyttet tilbake til Belgia: Jeg har flyttet til EU.