Bedriftsbesøk med Young Professionals hos NORLA

For tre uker siden var jeg med Young Professionals på bedriftsbesøk hos NORLA. Der fikk vi et innblikk i hvordan de fremmer norsk litteratur i utlandet, og i prosjektet Norge som gjesteland på Bokmessen i Frankfurt 2019.

NORLA er Senteret for norsk litteratur i utlandet, og jobber med å fremme eksport av både norsk skjønn- og faglitteratur gjennom promosjonsarbeid og støtte til oversettelse. Dette gjøres blant annet ved at de formidler kontakt mellom norske forfattere og forlag og utenlandske oversettere og forlag, bidrar til kompetanseheving for oversettere, og støtter reise til Norge for utenlandsk presse, forleggere og oversettere. I tillegg er NORLA blitt ansvarlig for prosjektet Norge som gjesteland på Bokmessen i Frankfurt 2019.

Praktikantene Haagen og Ava var også fornøyd med kvelden. 

Bokmessen i Frankfurt er verdens største litteraturmesse, hadde nesten 290 000 besøkende i 2017, og velger hvert år et nytt gjesteland. Gjestelandet er æresgjest og får muligheten til å presentere sin litteratur og kultur på messen, i byen Frankfurt og på flere andre steder rundt om i Tyskland. I 2019 er det Norge sin tur, og mottoet «Det er den draumen me ber på» er hentet fra Olav H. Hauge sitt dikt med samme navn. Flere spennende arrangementer kommer også til å finne sted i Norge i løpet av året før selve bokmessen blir avholdt neste høst.

Bedriftsbesøket ble arrangert av AHK Oslo Young Professionals som er en gruppe av unge yrkesaktive fra forskjellige bransjer med forbindelse til det norsk-tyske næringslivet. Som hospitant ved Norsk-Tysk Handelskammer får du mulighet til å være med på gruppearrangementene, som både gir deg et større nettverk og innsikt i flere bransjer enn de du kanskje kjenner fra før.

Tusen takk for et spennende og lærerikt besøk!

Publisert 25. nov. 2018 20:16 - Sist endret 12. des. 2018 09:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere