Livet på Handelskammeret

Hei fremtidige hospitanter! Nå har jeg allerede jobbet noen måneder ved Norsk-Tysk Handelskammer, og jeg storkoser meg!

Valget om å ta et semester som hospitant tok jeg allerede da jeg valgte ved hvilket universitet jeg ville ta masteren min. Enden av studietiden nærmer seg, enten man vil det eller ikke, og for min del var det viktig å komme meg ut av den såkalte studiebobla før det går hull på den neste år. Når det gjelder valg av praksisplass var jeg heller aldri i tvil. Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere, og Norsk-Tysk Handelskammer arbeider nettopp med å fremme samarbeidet mellom norsk og tysk næringsliv og å bistå bedrifter med å bygge opp og utvide forbindelsene sine i begge land.

Jeg har disse månedene vært med i avdelingene Members & Communication og Messe. Jeg har fått jobbe mye med tekstproduksjon for Handelskammerbloggen, medlemsnyheter, medlemsmagasinet, besøksmarkedsføring av messer, og med oversettelse. Det er spennende når den største utfordringen i oversettelsen er at ord er såpass nye at de ikke finnes på norsk enda! Jeg har også fått gjøre intervjuer og deltatt på arrangementer som lanseringen av NHO sitt kompetansebarometer.

Denne uken går hovedsakelig med til forberedelser av en traineetakeover som Handelskammerets tre praktikanter og jeg skal gjennomføre neste uke. Facebook-siden vil da stå til vår disposisjon og vi skal få dele med verden hvordan det er for oss å jobbe her. I tillegg blir det produksjon av noen blogginnlegg om for eksempel en ny bok som handler om tysk vin og norsk mat, og oversettelser for Handelskammerbloggen og medlemsmagasinet om elbiler i Norge og Tyskland.

De tre praktikantene og jeg er blitt en godt sammensveiset gjeng! Fra venstre: Maria Eri Sørbye, Haagen Dybvad Grøntvedt, jeg og Ava Moll.

Ved Handelskammeret blir man lett kjent med hverandre, og det er ikke så formelt og konservativt som mange kanskje forestiller seg. Hver dag spiser vi lunsj sammen rundt langbordet, og det er en del sosiale arrangementer utenom jobb. I høst løp flere av oss Rosa sløyfe-løpet sammen, og lønningspils er alltid en klassiker. Jeg har også blitt godt kjent med de tre andre praktikantene som jobber her dette halvåret, og det blir fort til at vi spiser en pizza eller to sammen på fritiden.

Av Sina Mørstad Bråthen
Publisert 21. nov. 2018 14:17 - Sist endret 12. des. 2018 09:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere