#traineetakeover ved Handelskammeret

For to uker siden fikk praktikantene og jeg den unike muligheten til å ta over Facebook-siden til Handelskammeret for en uke, slik at vi kunne få vise hvordan det er å være praktikant eller hospitant, og forhåpentligvis inspirere andre til å gjøre det samme.

Selve målet med takeover’n var å vise omverdenen hvordan det er å være praktikant eller hospitant ved Handelskammeret, og å bryte ned fordommene som mange kanskje har mot det de tror er et sted med strenge tyske strukturer og formaliteter. Tyskere har et helt annet forhold til hva et handelskammer er enn hva nordmenn har, og de fleste nordmenn jeg snakker med har ikke en gang hørt om det før. Hvordan skal man da ha lyst til å være praktikant eller hospitant der?

I planleggingsfasen fikk vi utforme det meste av takeover’n på egenhånd, og dermed velge å belyse temaer som for oss også var ukjente før vår start ved Handelskammeret i august. I løpet av uka var vi gjennom ulike medier som bilder og blogg samt video, og vi gikk inn på hvem vi er, hva vi normalt gjør på en arbeidsdag, hvor vi jobber og lokalene våre i Drammensveien, og hvordan det er her og eventuelle ukorrekte forventninger man kan ha.

Torsdagen ble viet til tre påstander om Handelskammeret som ikke stemmer. De var som følger:

Du må alltid gå med dress og skjorte på Handelskammeret.

Du må ha studert økonomi eller juss for å jobbe på Handelskammeret.

Du må hele tiden snakke tysk med de andre på Handelskammeret.

Tro det eller ei − det er ikke slik vi har det på Handelskammeret! Vi har egentlig en veldig avslappet kleskode her, med mindre man har et viktig møte enten internt eller eksternt. Folk med språklig bakgrunn er like viktige som de som har studert for eksempel økonomi og juss, og du hadde nok blitt overrasket om du visste hvor ulik bakgrunn alle har. Det er selvfølgelig viktig at du forstår begge språk, men internt kan du bruke det språket du har lyst til å bruke eller føler deg mest komfortabel med.

 

Alle innleggene fra takeover’n kan du finne på Handelskammerets offisielle Facebook-side:

https://www.facebook.com/AHKNorwegen/

Publisert 10. des. 2018 16:24 - Sist endret 12. des. 2018 09:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere