Tysk praktikantutveksling

Semesteret er snart over og den siste uka som hospitant på Handelskammeret for min del nærmer seg slutten. Jeg vil derfor i det som sannsynligvis er mitt siste innlegg rette fokuset mot noe av det beste med dette semesteret: menneskene og møte med andre praktikanter!

Praktikantutveksling med formiddagsbesøk på Handelskammeret.

Som sagt i et tidligere innlegg blir man lett kjent med de andre på Handelskammeret, og det er så givende å være en del av et større nettverk der alle har den samme interessen for det norsk-tyske som jeg har. Vi er en veldig sosial gjeng, og med bedriftsbesøk med Young Professionals, som besøket hos NORLA, kan man også knytte kontakt med enda flere utenfor Handelskammerets vegger.

I løpet av høsten fikk vi i tillegg muligheten for en praktikantutveksling med andre tyske intitusjoner i Oslo. Dette gjøres normalt hvert halvår, og går ut på at praktikanter ved Handelskammeret, Tysklands Ambassade i Oslo, Goethe-Instituttet samt den tyske skole og den tyske barnehage treffes for å utveksle erfaringer og for å vise hverandre sine arbeidsplasser. Da Goethe-Instituttet denne høsten har hatt hendene fulle med å bytte lokaler fra Grønland til Maridalsveien, og praktikanter ved den tyske skolen og barnehagen ikke hadde mye tid, ble det besøk hos oss ved Handelskammeret og ved ambassaden.

Praktikantutveksling med ettermiddagsbesøk på Tysklands Ambassade i Oslo.

Vi endte opp med å arrangere en hel praktikantdag der de fra ambassaden og Goethe-Instituttet ble invitert til oss på formiddagen, før vi alle gikk til ambassaden for å tilbringe ettermiddagen der. Vi hadde forberedt en presentasjon om norsk næringsliv, tysk-norske handelsrelasjoner, og Norsk-Tysk Handelskammer etterfulgt av en obligatorisk kaffepause. Så gjorde vi en rundtur og besøkte alle avdelingene våre, der også de fikk lov til å presentere seg selv, før vi avsluttet med en god lunsj i våre lokaler.

Ved ambassaden fikk vi også en presentasjon om ambassaden sitt arbeid og ansvar i Norge som offisiell representant for Tyskland. I tillegg kom to av de ansatte og fortalte oss om bakgrunnene sine og de forskjellige stillingene de har hatt i den tyske utenrikstjenesten, noe som var veldig spennende siden man som ansatt i utenrikstjenesten bytter arbeidsplass og land hvert tredje til fjerde år. Etter det ble det en rundtur i lokalene der vi fikk møte de andre ansatte, før vi til slutt avrundet dagen med litt mer kaffe og smalltalk.

Den harde praktikant/hospitantkjernen ved Handelskammeret. Og en liten funfact til de som er interesserte: lokalene til Handelskammeret i Drammensveien var faktisk ambassaden til DDR frem til gjenforingen av Tyskland i 1990.

Møter som dette gir det lille ekstra ved siden av alle arbeidserfaringene man tar med seg, og like gode medpraktikanter som jeg har hatt denne høsten skal man lete lenge etter. Jeg håper ikke det tar lang tid før vi kan planlegge en reunion uansett hvor i verden vi befinner oss!

Publisert 12. des. 2018 09:37 - Sist endret 12. des. 2018 09:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere