Jeg gikk meg over sjø og land

I FN er det til en hver tid en god porsjon praktikanter, eller interns som vi omtales som i dagligtalen i New York. Dette er god arbeidskraft både i de respektive underorganisasjonene som tilhører FN, og i de ulike delegasjonene hvert land sender til FN.

Hvis dere ser bort fra dama med rødt hår bakgrunnen så er jeg den eneste på dette bildet som ikke har studert ved Science Po i Paris. Det har både Jonas og min praktikantkollega Olga gjort.

Det legges opp til et godt sosialt samhold mellom praktikanter fra ulike deler av FN-systemet, og det er hele tiden noe som skjer. På Facebook-gruppa vår avtaler vi felles luncher, diskuterer FN, lurer på når vi skal få tatt gruppebildet med Ban Ki-Moon, og tipser hverandre om kule ting New York har å by på.

Når praktikanter fra ulike land treffes blir det naturlig nok interessant å diskutere likheter og forskjeller vi opplever i vårt virke som FN-praktikanter. FN er såpass stort at det kan være ganske ulikt å jobbe i forskjellige deler av organisasjonen. Et annet spennende diskusjonstema er hverandres utdanningsbakgrunn.

Mange har tatt hele grader i utlandet (det er for eksempel veldig populært å være FN-praktikant etter å ha studert ved Columbia University i New York), men en god del har også ulike former for utveksling bak seg. Det det koker ned til er at internasjonal erfaring er et stort pluss. Det er et pluss når du forsøker å bli praktikant. Det er et pluss mens du er det. Og det er ikke minst et stort pluss når du senere skal søke jobb.

Når så få kun har utdannelse fra hjemlandet så er det fordi de ser mulighetene utenlandsopphold byr på, både underveis og etterpå. Mine praktikantkolleger på den norske FN-delegasjonen denne høsten har studert ved prestisjetunge studiesteder i England og Frankrike. De ville neppe blitt praktikanter ved FN-delegasjonen hvis ikke.

Dette blogginnlegget er for øvrig ikke sponset av Knutepunktet ved UiO, Erasmus eller andre som gjerne ser at studentene kommer seg ut. :)

Emneord: Praksiserfaringer, New York, intern, internasjonal erfaring, praktikant, utveksling
Publisert 4. nov. 2011 04:45 - Sist endret 7. juli 2015 16:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere