Kunnskap og læring i selveste Kunnskapsdepartementet!

Heisann! Mitt navn er Alexandra Hagen Linnerud, og jeg er student på masterprogrammet i medievitenskap ved Institutt for medier og kommunikasjon. Dette semesteret jobber jeg som hospitant hos Kunnskapsdepartementet. 

Bildet kan inneholde: begivenhet, myndighetene.

Møte med representanter fra UNESCO-ICHEI (internasjonalt kinesisk senter for høyere utdanning og innovasjon), Diku, NOKUT og UHR.

Internasjonalt prosjektsemester fanget tidlig min oppmerksomhet da jeg startet på studiet. Muligheten til å kombinere fag og praksis i et sentralt norsk departement virket både forlokkende og utfordrende. For min del er Kunnskapsdepartementet en svært god match, da jeg ønsker å jobbe i skjæringspunktet mellom politikk, fag, samfunn og kommunikasjon. 

 

Stillingen min er plassert i Seksjon for internasjonalt samarbeid i Avdeling for høyere utdanning, forskning og internasjonalt arbeid. Det er mange seksjoner og avdelinger i den byråkratiske jungel, så her gjelder det å holde tunga rett i munn (en titt på organisasjonskartet før oppstart anbefales!). Seksjonen har en koordinerende rolle for det internasjonale samarbeidet samt faglig kompetanse på diverse internasjonale organisasjoner, prosesser og avtaler. Arbeidet kan gå på tvers i departementet, men hovedsakelig omhandler det høyere utdanning og forskning. 

 

Arbeidsoppgavene mine har vært svært varierte. Jeg har jobbet mye med koordinering av statsrådens internasjonale delegasjonsreiser til land som Sør-Korea, Japan og India samt forberedelser og mottakelser av utenlandske byråkrater og ministere. Jeg har fått mye ansvar, som blant annet å levere faglige bakgrunnsdokumenter til politisk ledelse. Videre har jeg jobbet mye med forberedelser til UNESCO (FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kommunikasjon og kultur) sin generalkonferanse. Det å kombinere jobb og semesteroppgave krever en strukturert hverdag, men så lenge du setter av nok tid går det bra. 

 

En viktig lærdom jeg tar med meg videre er at det ikke alltid er noen fasit, og at man lærer ekstremt mye av å prøve og feile. Alle kolleger er veldig imøtekommende og behjelpelige, så det er ikke skummelt å spørre om hjelp. 

 

Første perioden av hospiteringen er nå fullført. På kort tid har jeg tilegnet meg systemkunnskap om forvaltning og politikk. Det har vært spesielt spennende å erfare hvordan ting foregår i kulissene til statsråden. Som «veteranstudent» og i gang med eget forskningsprosjekt med masteroppgaven, er det spennende med et dypdykk i politikken på høyere utdanning og forskning. Slutten på studietiden er rett rundt hjørnet, og det er også «voksenlivet» og heltidsjobb. Da er det ikke dumt å ha med seg innsikt fra demokratiets hjerte i kofferten!

 

Nå ser jeg frem til siste periode av oppholdet, og ikke minst seksjonsseminar i Stavanger. Det har rett og slett vært utrolig gøy. Jeg anbefaler på det sterkeste å søke seg til hospitering. Du vil ikke angre!

Emneord: Hospitant, Kunnskapsdepartementet, IMK, HF Av Alexandra Hagen Linnerud
Publisert 8. nov. 2019 11:15 - Sist endret 8. nov. 2019 11:15
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere