Hospitant i New York

Mitt navn er Anine og jeg er masterstudent ved Institutt for Medier og Kommunikasjon på UIO. Dette semesteret er jeg så heldig å få være hospitant ved det norske Generalkonsulatet i New York.

 

Utsikt over Manhattan fra Brooklyn

Jeg søkte på praksissemester fordi jeg ønsket internasjonal arbeidserfaring, og så på dette som en super mulighet. Grunnen til at jeg søkte meg til New York er fordi jeg har studert her et semester tidligere, og følte meg ikke ferdig med byen. Dette angrer jeg ikke et sekund på! Å være hospitant er utrolig spennende og man lærer så mye nyttig, og New York er en fantastisk by å bo i.

Før avreise var jeg veldig spent, visum skulle ordnes og jeg stresset mye med å finne meg bolig. Jeg ønsket å finne meg et sted å bo før jeg kom ned, noe som kan være vanskelig med tanke på at man ikke har mulighet til å gå på visning. Heldigvis ordnet alt seg veldig greit, og når julen kom var alt det praktiske i boks. Jeg reiste til New York ca. 1 uke før oppstart på jobb sammen med tre andre hospitanter og praktikanter ved GK og FN delegasjonen.

Den første uken gikk til å bli kjent med nye kollegaer og en ny by, jeg fant meg til rette i ny leilighet og fikk døgnrytmen på plass. Første arbeidsdag var veldig spennende, og ikke skummel i det hele tatt. Siden har tiden gått alt for fort, og jeg har fått være med på så utrolig mye gøy.

På Generalkonsulatet jobber jeg med varierte arbeidsoppgaver innenfor kultur, næring, presse- og informasjonsarbeid. Som hospitant må jeg også kombinere dette arbeidet med skriving av semesteroppgave. Mer om arbeidsoppgaver og prosjekter jeg har jobbet med kommer i et eget innlegg.

 

 

 

 

  

 

Av Anine Andrea Auen
Publisert 16. apr. 2018 19:54 - Sist endret 16. apr. 2018 22:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere