Jobblivet i New York

Jeg tenkte å skrive litt mer om mine arbeidsoppgaver og ulike prosjekter jeg har fått være med på som hospitant ved Generalkonsulatet i New York.

Jenny, meg, Anja og Thomas utenfor kontoret. Dette er noen av praktikantene som jobber for FN-delegasjonen

GK jobber med Norgesprofilering, og fokuserer særlig på norsk kultur og næringsliv. Som hospitant får man være med på veldig mye spennende. Kunstutstillinger, moteshow og danseforestillinger er bare noe av det jeg har fått arbeide med på kultursiden. Generalkonsulatet arbeider også for å fremme norske interesser i næringslivet, og har et særlig fokus på norske bedrifter som ønsker å etablere seg i det amerikanske markedet.

Målet er å nå ut til amerikanere og engasjere dem i norsk kultur og næringsliv. Her kommer sosiale medier godt til nytte, og dette er noe av det viktigste jeg jobber med som hospitant. Jeg lager nettsaker til Facebook og Instagram knyttet til de ulike prosjektene vi jobber med, eller når det skjer noe i New York i tilknytning til Norge. Man får god trening i tekstproduksjon på engelsk, noe som er en stor fordel. Generalkonsulatet arrangerer ofte mottakelser, og her hjelper hospitanten til med å planlegge og gjennomføre mottakelsen.

På den tiden jeg har vært her har jeg blant annet fått vært med på New York Fashion Week, Innovasjon Norges utdeling av årets kvinnelige entreprenør og en offshore vindkraftkonferanse i Princeton. Jeg har møtt Kronprinsesse Mette Marit, utenriksministeren, barne og likestillingsministeren og flere norske kunstnere.

Nå har jeg vært i New York i tre måneder allerede, og tiden flyr i en av verdens mest travle byer! Tiden har for det meste gått til jobb, oppgaveskriving og mye gøy. Vi er tilsammen 7 praktikanter og hospitanter på GK og FN delegasjonen, og vi har blitt en fin gjeng som finner på litt av hvert sammen. Det er alltid noe å se eller gjøre i New York, og ingen dager er kjedelige.


  

Av Anine Andrea Auen
Publisert 16. apr. 2018 22:08 - Sist endret 16. apr. 2018 22:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere