Hospitant ved det norske generalkonsulatet i New York

Hei alle dere som vurderer å gjøre et internasjonalt prosjektsemester! Jeg tenker her å fortelle litt om hva jeg gjør som hospitant ved det norske generalkonsulatet i New York.

Det er nå en måned siden jeg kom til New York, og jeg har sakte, men sikkert begynt å bli vandt til livet her i byen. Jeg hadde ikke vært i New York før jeg kom hit i januar, så mye har vært nytt for meg og jeg føler fortsatt at jeg bare har sett en brøkdel av byen så langt. Den store, travle byen har så utrolig mye å by på, så jeg gleder meg til å fortsette å oppdage byen de neste månedene frem til juni.

Mest av alt er kanskje jobben det aller mest spennende med det å være her. For en mulighet det er å få være hospitant ved generalkonsulatet, og så gøy! Både de som jobber på generalkonsulatet og den norske FN-delegasjonen er en gjeng med kjempehyggelige mennesker, og sammen med en annen praktikant har jeg utrolig varierte og interessant arbeidsoppgaver. Ingen dager er like på jobb, og vi får vært med på så mye spennende og gøy. 

Hovedfokuset ved generalkonsulatet i New York er kulturfeltet og kultur som næring, så prosjektene vi jobber med på konsulatet er på ulike måter knyttet til nettopp kultur og næring og det å fremme Norge og norsk kultur. Jeg og praktikanten ved generalkonsulatet har fått ulike fagområder som vi arbeider spesielt med. Fagfelter som musikk, litteratur, samtidskunst, scenekunst, design, håndverkskunst, mote, arkitektur, likestilling, miljø og innovasjon har vi fått delt mellom oss slik at vi jobber spesielt med hver våre områder. Her er vi med på å planlegge og gjennomføre arrangementer innenfor disse feltene.

En viktig del av arbeidet består av kommunikasjonsarbeid. Det å publisere artikler og dele informasjon på Norges offisielle nettsider og sosiale medier er noe vi gjør støtt og stadig. Her er vi også med på å bidra til å utvikle og følge opp langsiktige og strategiske kommunikasjonsplaner. En annen viktig arbeidsoppgave er også å være en aktiv nettverksbygger, og bidra til å opprettholde de gode samarbeidene med kontaktene både hjemme i Norge og her i New York. Det er altså utrolig mye spennende man får være med på som hospitant ved generalkonsulatet i New York!

Nok snakk, her er litt bilder:

 

Pakket og klar reiste jeg spent til New York!
Pakket og klar reiste jeg spent til New York!
De øverste bildene er fra den første uken min på generalkonsulatet. Til venstre: artist talk med performance artist Tori Wrånes. Til høyre: Kygo foran et stappfullt Barclays Center. På bildet under: Yasmin Naimi, tidligere Chief Consumer Officer i The New York Times, snakker om endringer for medier på nett.
De øverste bildene er fra den første uken min på generalkonsulatet. Til venstre: artist talk med performance artist Tori Wrånes. Til høyre: Kygo foran et stappfullt Barclays Center. På bildet under: Yasmin Naimi, tidligere Chief Consumer Officer i The New York Times, snakker om endringer for medier på nett.
Kan ikke klage på utsikten fra praktikantkontoret i 38. etg!
Fra helgen da snøstormen Jonas besøkte byen
Fra en utstillingsåpning på Cooper Hewitt design museum. Tre norske deltagere er en del av utstillingen. Sissel Tolaas (på bildet nederst til høyre) hadde samlet lukter fra Central Park, Daniel Rybakken utstilte lysdesign, og Non-Format stilte ut sin typografi. Utrolig flott!
Det øvreste bildet fra venstre: finsk praktikant, hospitant på den norske FN-delegasjonen, praktikant på Generalkonsulatet og meg på et networking-arrangement. Under: bilde tatt på 3rd avenue rett utenfor kontoret og en lekker pannekakebrunch.

 

Emneord: New York, Min praksisplass, Sosiale medier
Publisert 15. feb. 2016 21:02 - Sist endret 16. feb. 2016 09:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere