Strategi eller populistisk trend?

Har du noen gang tenk over hvordan man som student ser for seg arbeidslivet? For min egen del, har jeg sett for meg strukturerte møter, definerte mål og klare budskap.

Meg og NRKs Anders Tvegård under intervju med FN Ambassadør Geir O. Pedersen. Foto: Ragnhild H. Simenstad/FN-delegasjonen.

Etter to måneder som presse- og kommunikasjonshospitant ved FN-delegasjonen i New York har jeg forstått at arbeidslivet, det er en videreutvikling av det som foregår på Blindern. Man vet ikke alltid hva neste steg blir, man er ikke alltid forberedt på alt som skal skje og i enkelte tilfeller må man ta på seg mer ansvar enn andre.

Så da spør jeg, er behovet for en strategi med konkrete mål og steg en populistisk trend? På Blindern lærer vi på medievitenskap om planlegging av omdømme, strategisk kommunikasjon og medieoppmerksomhet som om det kan slås fast på forhånd. For å danne den relasjonen til det publikumet, starter vi her og fortsetter sånn og sånn og sånn. Mens her, i det virkelige liv, ser jeg sjeldent ned i strategimålene før jeg setter en ide ut i livet. Min sjef sa i går: «Det viktigste med pressearbeidet er at vi er tilstede –  at vi sprer informasjon bredest mulig». Og det er sant! Ikke alle handlinger må diskuteres, og implementeres som en del av en plan for at det skal ha effekt og for at vi skal kunne se effekten av det. Under åpningen av den 67. Generalforsamlinga i FN i september samlet FN-delegasjonen 200 sider med pressedekning fra litt under en uke med hendelser i New York. Det var et forrykende bra resultat! Det er klart vi jobbet nøye med å organisere presse, selge inn stoff til avisene og tilrettelegge for inngang til spennende arrangementer, ja - det er klart vi jobbet hardt! Men vi jobbet der og da – og de ukene/månedene til utvikling av strategi på forhånd, ble isteden brukt til aktiv relasjonsbygging, spredning av informasjon og et flust med meldinger på sosiale medier.

Dette er mitt første innlegg på UiO Praksisbloggen, hvor jeg vil dele mine erfaringer til studenter som skal ut som internasjonal hospitant eller praktikant. Så altså, ukas tips: Praktisk bruk av teori gjør noen ganger at man må vekk fra teorien!

Og følg gjerne FN-delegasjonen på Twitter og lær mer om Norge i FN!

Emneord: Praksis, FN, New York, Strategi, Student, Utdanning, kommunikasjon, Teori, Praksiserfaringer Av Hansine Korslien
Publisert 17. okt. 2012 20:38 - Sist endret 7. juli 2015 17:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere