Befolkningskommisjon

Noen har satt tida på fast forward og det har vært vanskelig å få tid til å oppdatere blogg innimellom besøk og jobbing, fritid og oppgaveskriving.

Men nå har jeg plutselig noen ledige minutter, så mens Wimp spiller i bakgrunnen og jeg gjør mitt beste for ikke å klø på mitt stadig økende antall myggstikk (alt for mye mygg her nå) skal jeg prøve å samle livet mitt i noen setninger. Aller først: Befolkningskommisjon!

 

Befolkningskommisjonen eller Commission on Development and Population, forkorta CPD, fant sted her i New York i slutten av april. Ungdom var tema, og Ban Ki-Moon som første generalsekretær noen sinne deltok på åpningen. For min del betydde CPD en del twitring, bildetaging og artikkelskriving fra norske innlegg og side event. Ikke lenge etter at kommisjonen hadde åpnet innså Emma og jeg at dette var vår sjanse til å krysse den magiske twittergrensa på 3000 følgere ? og det skjedde onsdag. Da var vi veldig fornøyde.

Når det gjelder selve kommisjonen var det sterk norsk deltagelse både i plenum og i forhandlingene. Målet var å få til en resolusjon om ungdom og ungdomsspørsmål, men det er jammen ikke lett å få folk til å bli enige. I et overfylt forhandlingsrom med stadig mer frustrerte delegater så det lenge ut som partene ikke ville komme til enighet, men til slutt gikk det. Det er Norge fornøyde med.

Emneord: FN, Min praksisplass, New York Av Sigrun Agøy Engum
Publisert 13. mai 2012 07:37 - Sist endret 30. jan. 2018 14:11
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere