På utstilling med Cindy Sherman

Cindy Sherman er en kunstner som tar bilder av seg selv i ulike roller, altså hun spiller forskjellige karakterer og fotograferer seg selv som disse personene. Det er vanskelig å skrive på en slik måte at dette høres bra ut, men det er faktisk veldig kult.

Dette er fra Untitled Film Stills, hvor hun fremstiller seg selv i roller som heltinner fra bl.a. B-filmer og europeiske kunstfilmer (kanskje min favorittdel av utstillinga). Denne serien en av få som ikke er tatt i studio.

For øyeblikket har hun en utstilling på MoMa (Museum og Modern Art) og som litt kos i hverdagen fikk vi guida omvisning der på onsdag. Det var ikke lov å ta bilder av bildene, men her er noen eksempler jeg har lånt fra internett.

 

Cindy Sherman som middelaldrende søtstatsdame - dette var del av en serie med samme tema.

Dama gjør visstnok alt selv; regi, foto, til og med sminke og kostyme. Ikke dårlig. Her er noe fra hennes nyere utstillinger, nemlig klovnetema:

Cindy Sherman lagde en hel serie hvor hun lekte med ideen om midtsidepiker. Dette er to av bildene (hvis jeg husker riktig).

 

Det er mange flere bilder der ut, så det er bare å google i veg - og er du i New York ville jeg anbefale å ta turen innom utstillinga.

Lurer forresten på hvordan Cindy Sherman ser ut når hun er seg selv?

Emneord: New York Av Sigrun Agøy Engum
Publisert 2. apr. 2012 07:10 - Sist endret 7. juli 2015 11:07
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere