Nordiske studier

Publisert 16. feb. 2016 16:21

Om du går master er det ikke lenge igjen før du blir kastet ut i arbeidslivet. Erfaring er det beste du kan ta med deg. Ikke la søknadskneika ta deg.

Publisert 7. feb. 2014 15:11

Det er begynnelsen av februar og hverdagen slik jeg en gang kjente den har for alvor begynt igjen. Det er litt over en måned siden jeg forlot det store eplet New York City, og det har tatt sin tid å fordøye det.

Publisert 11. okt. 2013 06:08

Det er oktober, høsten har så vidt meldt sin ankomst i New York, og jeg har vært her like lenge som den tiden jeg har igjen. Halvveis, med andre ord. Det har gått så alt for fort! På mange måter føles det som om det var i går jeg sa farvel til Oslo og gråtkvalt ringte mamma og sa at jo, jeg var litt nervøs likevel. Og noen ganger føles det som om jeg har vært hospitant ved FN-delegasjonen lenge nok til å snart kunne oppgradere til ambassadørtittel.

Publisert 12. sep. 2013 05:25

Jeg begynte søknadsprosessen til dette praksisoppholdet i februar. I mars fikk jeg jobben, og siden har jeg ventet og ventet og ventet enda litt til. Før jeg – omsider – kunne ta med meg alle de nye kontorklærne og de godt oppsamlede nervene mine til en av verdens største byer. Så her er jeg, i New York, og jobber som hospitant ved den norske FN-delegasjonen.

Publisert 10. sep. 2013 22:58

Det første jeg tenker når jeg kommer ut av flyet på Keflavík internasjonale lufthavn er at det lukter høyfjell. Lufta er kjølig og skarp, været grått, det lukter regn og mose.

Publisert 19. nov. 2012 21:41

Det har nå gått en stund siden jeg sist var innom her for å berette om mitt praksisopphold i en gjenvinningsbedrift. De siste ukene har gått utrolig fort.

Publisert 6. okt. 2012 15:44

For nøyaktig to uker siden befant jeg meg på Stansted Airport i London, med en sekk så tung og så full av faglitteratur om retorikk, CSR og Public Relations, at jeg måtte vurdere risken ved å ta luftveien.