Reiseblogg - Side 10

Publisert 4. okt. 2012 13:59

I år var jeg så heldig å fylle år mens jeg var på reisefot i Kina. Tidlig ettermiddag på 22-årsdagen min ankom vi Yangshuo, en liten by rett sør for Guilin. Etter at reisepartneren min hadde spandert middag på meg, dro vi ut. Dette er historien om min hittil mest tilfeldige tur på byen.

Publisert 3. okt. 2012 06:07

I går tok jeg og noe som føltes som en million andre turen ned til 王府井 (Wángfǔjǐng), en av de største og mest kjente handlegatene i Beijing. Når man starter i enden ved T-banestoppet som er tilknyttet området, får man raskt en stor bokhandel på høyre hånd.

Publisert 1. okt. 2012 16:29

Status Beijing: oktober har plutselig ankommet, men her er det fortsatt temperaturer som minner om en heldig sommerdag i Norge. Kalenderens åttende måned betyr 国庆节 (Guóqìng jié), Kinas nasjonaldag, men i år ligger det mer enn bare festforberedelser og smog i lufta.

Publisert 1. okt. 2012 02:03

 I går var det månefest. I dag er det nasjonaldag.

Publisert 29. sep. 2012 10:35

Første måneden er det ein del praktisk ein må finna ut av og venna seg til, også for meg som har budd i eit arabisk land før. Så det vil første bloggpost handla om.

Publisert 29. sep. 2012 03:11

På skolen har vi for det meste fire-timersdager. De norske studentene har tre fag: kinesisk skriftlig, kinesisk muntlig og kinesisk lesing. Sistnevnte er et fag Universitetet i Oslo har laget spesielt til oss, men siden det er noen problemstillinger knyttet til faget, er det i ferd med å endres. Ellers går skolen ganske bra.

Publisert 27. sep. 2012 06:29

Jeg har lyst til å prøve nye ting.

Publisert 25. sep. 2012 04:54

Jeg bor ikke så langt unna Peking University, i et veldig internasjonalt strøk som heter 五道口 Wudaokou. Her har vi all slags restauranter, klubber, butikker og kafeer. I går dro hele muntlig-klassen min på den koreanske restauranten Sarangbang så og si rett over gata.

Publisert 25. sep. 2012 04:29

Selv om det er veldig gøy å studere i Kina, er det to ting som er enda bedre: det sosiale og reisemulighetene.

Publisert 25. sep. 2012 03:46

Diaoyu- eller Senkaku-øyene i Østkinahavet har i det siste vært tema på mang en nyhetssending rundt kloden. De tilstøtende statene hevder alle herredømme over dem, og særlig forholdet mellom Kina og Japan har blitt satt på pøve som resultat av striden.

Publisert 22. sep. 2012 15:27

På fredag startet undervisningstimene. Vi hadde bare to undervisningstimer, i samme fag. Det var muntlig japansk. Skjebnens time. Det forventes at jeg prater japansk. Og det er så sabla kjipt om ingen skjønner hva jeg sier. Og enda kjipere om jeg ikke forstår hva alle de andre sier.

Publisert 20. sep. 2012 15:14

 Mitt navn er Henning. Etter å fullført studiet mitt, bestemte jeg meg for å endelig gjennomføre drømmen om studier i Japan. Jeg har vært mye i Japan før, men språket sitter ikke bra nok. Det er frustrerende å se venner gå fra nybegynnere til viderekomne i Japansk, mens jeg selv så vidt klarer å se på barne-tv serier.