Reiseblogg - Side 5

Publisert 25. apr. 2015 04:24

Nå er det midt i eksamensukene og stresset er til å ta og føle på. Det ligger som en tåke over hele campus, og overalt er folk på vei til og fra eksamener med kaffe i den ene hånda og notatene de skal lese over en siste gang i den andre.

Publisert 23. apr. 2015 20:57

Å reise på utveksling er litt skummelt, for selv om noe ser perfekt ut på papiret behøver det jo ikke å være det i praksis. Man skal selvfølgelig forberede seg så godt man kan, men man også tørre å hoppe uten å være helt sikker på om man lander trygt.

Publisert 23. apr. 2015 08:48

Nå er det en stund siden sist jeg har blogget. Jeg har hatt det riktig fint i Milano så langt, blitt kjent med masse forskjellige og ikke minst hyggelig mennesker og nyter tiden min her.

Publisert 18. apr. 2015 00:50

Jeg lovet at jeg skulle skrive et innlegg om undervisningen her borte, som kan være nyttig å lese for alle som vurderer å ta et utvekslingsår i Nord-Amerika. De canadiske og amerikanske universitetene er ganske like og har noen særtrekk som skiller seg fra norske og europeiske universiteter.

Publisert 16. apr. 2015 23:31

Før jeg utvekslet til Western hadde jeg aldri vært i Canada og visste veldig lite om nasjonen og folket. Det eneste jeg visste var at det kom til å bli kaldt og at de har den beste lønnesirupen.

Publisert 13. apr. 2015 23:50

Jeg begynner å blogge litt sent, men det betyr at jeg har fått god tid til å reflektere over forventningene jeg hadde før jeg kom hit og hvordan de stemte og ikke stemte med virkeligheten.

Publisert 4. apr. 2015 12:38

I've been quite busy lately with a lot of work, so not a lot of time to write on the blog. But the last week all the students in Taiwan has been on holiday - though not because of Easter, but because of the Qingming Festival (Tomb-sweeping festival), so I will no try to make up for some of the lost time by introducing some of the highlights of Taiwan thus far.

Publisert 26. mars 2015 11:47

... Kan man ikke leve uten en riskoker! La meg fortelle. Da jeg kom til Japan forrige høst (andre gang på utveksling her om jeg ikke har sagt det før), fant jeg ut til min store forskrekkelse at hybelen/leiligheten ikke hadde en riskoker!

Publisert 25. mars 2015 20:25

Forrige innlegg handlet om noe litt kjedelig, så da kompensere jeg med å skrive om noe gøy i dag; museer. Og alt var gratis, så det går ikke utover matbudsjettet.

Publisert 23. mars 2015 12:54

Å reise på utveksling er slettes ikke bare en fest. Det består av å gjøre hverdagslige ting som å gå på butikken for å handle mat eller kjøpe fornuftige saker som kjeler og oppvaskkost.

Publisert 8. mars 2015 19:46

Da jeg først så SOAS’ campus, ble jeg skuffa. To bygninger og en gårdsplass? Jeg var ikke imponert. Det var duskregn. Hjertet sank. Var det dette jeg hadde ønsket meg og lenget etter?

Publisert 8. mars 2015 10:02

Det har gått over en måned siden jeg kom til Brighton, og det føles spesielt. Jeg må være helt ærlig og si at den første måneden her har vært ordentlig tøff for meg. Sånn som det sikkert er for mange på utveksling, tar det tid å tilpasse seg stedet, menneskene, universitetet og ikke minst skaffe seg venner.

Publisert 4. mars 2015 16:28

Det er litt over syv uker siden jeg kom til Milano, og endelig har jeg hatt min første uke på universitetet. De første fem ukene brukte jeg på et forberedende/oppfriskende språkkurs. Deretter hadde jeg en uke fri før semesteret mitt her endelig begynte på mandagen som var.

Publisert 1. mars 2015 17:19

Gå på, hver sønn av fedrelandet, den er kommet, befrielsens stund.

Tyranniet løfter sin panne, ser du bannerets blodige bunn?

(Norsk oversettelse av den franske nasjonalsangen)

Publisert 28. feb. 2015 08:53

This semester, I am exchanging to the National Taiwan University in Taipei. I am already a master student, so the classes I will be taking while I'm here will be related to my Master's Degree on Chinese culture and history. In addition to those classes, I plan to be taking a Chinese language course.

Publisert 28. feb. 2015 08:51

Today in Taiwan is the 228 Peace Memorial Day, a national holiday. The day commemorates the 228 (February 28) Massacre in 1947. The massacre took place shortly after the Japanese handed over Taiwan to the Chinese government after World War II, and was in short a crackdown on the local self-determination movement by the Chinese authorities. Mayeb up to 30.000 died as a result of the chaos that followed.

Publisert 25. feb. 2015 12:58

Så har det snart gått tre uker siden jeg ankom Brighton. Folk sa til meg før jeg dro: " Det kommer til å gå såå fort, tiden bare flyr når du er på utveksling..." Vel, kanskje tiden vil løpe fra meg etter hvert. Men disse ukene har gått sneglesakte, og da blir kontrasten stor fra trygge omgivelser hjemme med egen leilighet, samboer og mange venner.

Publisert 25. feb. 2015 10:19

Etter to uker på masterstudiet i journalistikk forvillet to Groruddøler (ja, vi er stolte) seg inn på informasjonsmøte vedrørende utveksling ved IMK. Den ene fast bestemt på København, den andre med planer om å reise til Skottland.

Publisert 22. feb. 2015 16:39

Da jeg meldte meg som blogger for HF, tipset de meg om at jeg skulle se for meg leseren som meg selv da jeg bestemte meg for utveksling. Jeg kastet meg ut i utvekslingseventyret uten å ta meg for, og selv om jeg er veldig glad for at jeg reiste, det noen ting jeg skulle jeg ønske jeg hadde visst på forhånd.

Publisert 1. feb. 2015 05:31

Nå som det japanske skoleåret (og eksamener) er over har jeg endelig tiden til å fortsette med et lite prosjekt jeg allerede begynte på en god stund siden: min 御朱印帳 (goshuinchou).

Publisert 3. jan. 2015 12:03

Nå har det gått en uke siden jeg flyttet tilbake til Norge, og det føles ganske rart å være hjemme igjen. Selv om jeg følte at jeg bodde i London mens jeg var der, føles det mer som om jeg har vært på en lang ferie enn et utvekslingsopphold akkurat nå.

Publisert 29. des. 2014 14:30

Nå er alle eksamener levert inn, og datoen for hjemreise nærmer seg. De siste tre ukene med essay-skriving har vært ganske tøffe for mange av utvekslingsstudentene her. Vi har likevel passet på å finne på hyggelige ting innimellom for å få en liten pause fra alt styret, som å lage middager sammen og ha nissekveld med julegrøt.

Publisert 24. des. 2014 02:57

No matter what country you're in, no matter what age and no matter what season, exam periods are always stressful and exhausting. Hong Kong University is no exception to that.

Publisert 23. des. 2014 10:13

For noen dager siden var jeg så heldig å få være med på Susu-harai (煤払い) ved det lokale tempelet Nishi Hongan-ji. Tanken bak det hele er at man renser tempelet både fysisk og spirituelt for året som var slik at det er klart for det kommende året og hva det enn måtte bringe.

Publisert 14. des. 2014 20:58

Det er bare en uke igjen av mitt semester i Irland, og mens jeg febrilsk prøver å få oversikt til de siste eksamene, kan jeg ikke unngå å kjenne på vemodet tanken på å reise fyller meg med.