Reiseblogg - Side 6

Publisert 13. des. 2014 05:01

Nå som det har stillnet etter midtveiseksamener og slikt, kan jeg tenke over en av tingene som trekker turister hit i massevis: Høstfargene i Kyoto. Jeg må si at jeg aldri har tatt så mange bilder av trær før!

Publisert 25. nov. 2014 06:59

Since the semester is almost coming to an end, here are a few thoughts about the University of Hong Kong. I made some funny observations as well as realizations about what it means to be an exchange student in Hong Kong, in the hope that if you are considering coming to Hong Kong, that you might find this helpful:

Publisert 20. nov. 2014 21:01

Når eksamen snart nærmer seg kommer også refleksjonene rundt hvor lite tid det er igjen til å utforske mer av byen man har tilbrakt utvekslingssemesteret sitt i. Tre måneders utveksling er ikke særlig lenge, og tiden har fløyet fort. Her er noen tanker rundt kulturopplevelser og noen tips til hvordan benytte mulighetene man har helt fra begynnelsen.

Publisert 19. nov. 2014 11:30

Og ha et aktivt liv også utenfor selve studeringen har ikke vist seg som noe problem her på UCD. Universitetet har i tillegg til orienteringsuken i begynnelsen, som er stappfull av program for internasjonale og campus beboere, en haug med foreninger man kan melde seg inn i fra uke to.

Publisert 9. nov. 2014 11:43

Følelsen av at jeg bare er her på en lang ferie har begynt å gå over etter å ha vært her i snart to måneder. Det har nok mye med at jeg har kommet bedre inn i de forskjellige systemene her, med alt fra skole til kollektivtransport, og at jeg forstår kulturen litt bedre.

Publisert 9. nov. 2014 11:41

Jeg kan ikke tro at jeg har vært i London i over en måned allerede – tiden har gått så utrolig fort! Det har vært så mange nye inntrykk, nye ting å sette seg inn i, nye områder å utforske og ikke minst nye mennesker å bli kjent med.

Publisert 23. okt. 2014 20:45

Kultursjokk er en vanlig opplevelse blant utvekslingsreisende studenter. Jeg forventet ikke store kultursjokk av å reise til Russland, siden jeg skulle reise til den mest utviklede og liberale byen i landet. Lite visste jeg om hvor nedslått jeg skulle bli bare av å gå på gaten her i byen.

Publisert 23. okt. 2014 15:15

I høst begynte mitt studieopphold i Japan. som en student fra japansk med japanstudier var jeg så heldig å få tildelt utvekslingsplassen ved det prestisjefylte Doshisha University i Kyoto som har røtter helt tilbake til 1875.

Publisert 16. okt. 2014 15:14

Jeg kan nå feire over en måned i Irland, og da er det på plass med et nytt innlegg. Jeg tenkte jeg skulle informere litt om selve skolen, hvilke fag jeg tar og hvordan det hele fungerer.

Publisert 8. okt. 2014 15:05

Jeg kan nesten ikke tro at jeg har vært her over en måned allerede! Samtidig føles det som en evighet siden jeg vinket farvel til familien på flyplassen hjemme i Norge. Dette utvekslingsoppholdet har jeg sett frem mot i lang tid, og nå er jeg i gang for fullt.

Publisert 2. okt. 2014 08:08

The recent protest activies in Hong Kong as well as the umbrella revolution have been unfolding dramatically and drastically, but I will refrain from commeting on them.

Publisert 21. sep. 2014 15:47

Nå er det en uke siden jeg ankom Glasgow, byen som skal være mitt hjem for de neste fire månedene. Her skal jeg studere ved University of Strathclyde, som en del av Lektorprogrammet i fremmedspråk på UiO.

Publisert 17. sep. 2014 11:00

Jeg hadde veldig lyst til å dra på utveksling for å oppleve en ny kultur, lære meg et språk bedre, bli kjent med nye mennesker, utfordre meg selv og ikke minst for få en opplevelse for livet. I vinter dro jeg på et infomøte om utveksling og fikk høre hvor mange og gode muligheter vi har for å dra utenlands under studiene. Det virket rett og slett som en mulighet jeg bare måtte gripe!

Publisert 8. sep. 2014 21:39

Nå har jeg endelig fått summet meg litt etter å ha ankommet, University College Dublin, hvor jeg, Eirin, som til vanlig studerer Litteratur ved UIO, skal studere English with Films det neste semesteret.

Publisert 3. sep. 2014 09:18

Kom til Sydney! Sydney har alt!

Publisert 31. aug. 2014 20:01

God kveld, dette er mitt første blogginnlegg fra Amman. Det er ganske surrealistisk at jeg snart har vært her en uke allerede.

مساء الخير

Publisert 28. aug. 2014 13:54

Leading up to leaving for a semester abroad at the University of Hong Kong (HKU), I was getting super excited about all the new experiences I’d encounter. I looked up all the things to do in Hong Kong and turns out: there is a ton, so I made a list of places I wanted to go. However, I didn’t really expect the first couple days to be so difficult. I felt lonely, confused and exhausted.

Publisert 20. aug. 2014 09:29

Hei!  ahlan wa-sahlan (Hei! arabisk transkipsjon). اهلا و سهلا (Hei! med det arabiske alfabetet).

Publisert 9. aug. 2014 15:43

Hi! My name is Jessica, I am third year student of the medievitenskap program and got accepted to a semester abroad at the faculty of social sciences at the University of Hong Kong. I was super thrilled, finding out about being accepted to my first choice university, that is until the paperwork started.

Publisert 6. aug. 2014 12:46

Siste eksamen er unnagjort og ferien som skal nytes i den samme byen som har vært studieplassen min det siste året, har begynt. Nå skal tiden nytes med massevis av nye venner som har tatt i mot meg med åpne armer fra første dag og som alltid har vært vennlige og inkluderende.

Publisert 5. aug. 2014 15:40

...Men skulle gjerne blitt der lenger. Det føltes rart og ganske kjipt og litt unaturlig å dra fra København etter et halvår som gikk nesten akkurat så fort som fryktet. Det har virkelig vært flott. Heldig er jeg som bor i Norge og så lett kan ta meg turen tilbake.

Publisert 1. aug. 2014 20:25
Publisert 31. juli 2014 18:26

Ciao a tutti! Da var mitt Erasmusopphold over, og det har vært splendido! 

Publisert 31. juli 2014 10:47

Hei alle sammen! Nå er jeg hjemme i Norge igjen og her kommer det siste blogginnlegget fra meg. Her er jeg forann DCU-logoen som er ved inngangen til campus

Publisert 29. juli 2014 00:22

I de andre blogginnleggene mine har jeg skrevet mye om reiser i og utenom Irland, men i dette blogginnlegget vil jeg skrive litt om noen av opplevelsene mine i selveste Dublin. Byen har en utrolig pubkultur med levende musikk og irsk folkedans hver kveld, og stemningen er i taket uansett hvilken dag i uka det er.