Reiseblogg - Side 8

Publisert 10. jan. 2014 11:46

Da er jeg hjemme i Oslo igjen, og universitetsdagene starter på nytt. Tenkte bare jeg skulle si noen avsluttende ord om min opplevelse som besøkende student på McGill og i Montreal.

Publisert 16. des. 2013 15:32

De siste dagene her i Amman har vært absurde. En snøstorm kalt Alexa (som visstnok skal ha kommet hele veien fra Russland) har herjet Midøsten. Det har til og med snødd i Kairo, for første gang på ørten år.

Publisert 30. nov. 2013 09:51

Mens jeg sitter og forbereder meg til eksamen her i Amman, innser jeg plutselig noe viktig: Mine 97 dager i Jordan har snart kommet til en slutt. Under veis har det følt som om jeg har vært her mange år, men nå føles det plutselig som om jeg bare har vært her i et par uker.

Publisert 28. nov. 2013 18:41

Mens vi er her nede i Midtøsten, har vi selvfølgelig brukt noe av tiden på å reise rundt. Derfor, 15.-20. November, var jeg på studietur med Fellesutvalget for Palestina (FuP) til Israel og Vestbredden for å lære mer om situasjonen til konflikten som har preget Midtøsten det siste århundret.

Publisert 26. nov. 2013 16:01

Etter neste tre måneder med intensivt arabiskkurs, har vi begynt å utvikle en ganske intern humor i klassen. Det er festlig. Dagens første time er ammiyya, dialektundervisning. Vår søte lærer sender oss av gårde klokka ni med et "tusbiH ala kheer" - god natt.

Publisert 24. nov. 2013 12:23

Nå som jeg har vært her nede en stund og har funnet meg selv mer til rette og fått opplevd gode og mindre goder sider av byen, føler jeg meg istand til å spre inntrykkene mine videre. Firenze var på 1000 tallet en stor by i datidens målestokk og hadde flere tusen innbyggere og ifølge meg må de ha vært veldig aktive for i det historiske sentrum som jeg tror er bygd rundt den tiden er ikke et lite avgrenset sted.

Publisert 24. nov. 2013 02:10

Høsten i Montreal har vært fantastisk og intens. Jeg vil bare vise litt av de utrolige fargene og stemningen i denne byen med noen bilder fra Mont Royal Park. Nå håper jeg snøen kommer snart!

Publisert 24. nov. 2013 01:55

Greit nok, så har det ikke vært så kraft kultursjokk, men det er overraskende hva man savner som man aldri har tenkt over før.

Publisert 20. nov. 2013 13:24

Hei! På tide med en liten oppdatering om hverdagslivet igjen. Livet her i Shanghai som student er ganske aktivt. Jeg er veldig fornøyd med USAC programmet jeg går på så langt. I tilegg til fag som International Business, har jeg har kinesisk tre ganger i uken, 3 timer hver gang. Disse timene er ganske intense, men med en flink lærer er de raskere over enn det man skulle tro.

Publisert 7. nov. 2013 19:41

I Norge blåser debatten om religion og religiøse symboler som aldri før, og det hele toppet seg for noen dager siden da NRKs Siv Kristin Sællmann ble bedt om å fjerne sitt kors før en sending på tv.

Publisert 3. nov. 2013 12:27

Vi er godt i gang med undervisningen her nede nå og den første måneden er unnagjort. I Firenze så begynner undervisningen 1 oktober å tar du et fag med 12 studiepoeng så varer undervisningen frem til cirka 20 desember. Tar du fag med 6 studiepoeng så er dere ferdig på halvparten av tiden altså før midten av november. Her så velger man blant disse to gruppene 6 eller 12 studiepoeng.

Publisert 28. okt. 2013 01:28

Dette er et generelt informativt innlegg om hva jeg opplevde at måtte gjøres, og hva som er viktig etter at jeg kom inn på McGill.

Publisert 21. okt. 2013 13:28

Selve ordet Shanghai (上海) betyr «på havet». Navnet gir god mening siden Shanghai er en av verdens største havnebyer. Overveldende 23 millioner mennesker lever, bor og arbeider i denne hektiske metropolen.

Publisert 5. okt. 2013 21:58

Sist helg var vi altså på tur med Qasid, instituttet vårt. De er virkelig en super gjeng ! Alltid hyggelige og behjelpelige. Noen helger i løpet av semesteret arrangerer de turer som dette. De må de ha gjort i noen år, for en av dem hadde vært i Petra hele 18 ganger !

Publisert 1. okt. 2013 18:36

Noe av det som har interessert meg mest med Midtøsten etter jeg har kommet ned hit er kanskje fordommer. Fordommer de har mot oss, og fordommer vi har mot dem. Sistnevnte har i de fleste tilfeller stemt ganske bra, så jeg går ut i fra at stereotyper er til av en god grunn.

Publisert 28. sep. 2013 20:21

Litt om meg selv: Jeg heter Birgitte, er 22 år og studerer midtøstenstudier på Universitetet i Oslo. Denne høsten befinner jeg meg i Amman, Jordan, hvor jeg er på utveksling frem til januar. Planen er å lære en god del arabisk, lære mer om Jordans historie, bli kjent med noen hyggelige jordanere og få et innblikk i den jordanske kulturen. Og selvfølgelig spise masse hummus og falafel og ri på kamel.

Publisert 24. sep. 2013 18:06

For tre uker siden flyttet jeg inn i en to-roms leilighet i området Shmeisaanii i Amman. Før jeg dro ned hit kjente jeg en person, og tatt i betraktning at få jeg møtte snakket engelsk var det en relativt stor overgang fra trygge, fine Oslo. På denne bloggen kommer jeg til å fortelle om hvordan det er å være utvekslingsstudent i Jordan, og litt om hva vi gjør her nede.

Publisert 22. sep. 2013 15:00

Jeg har begynt på mitt tredje studieår på språkprogrammet i italiensk og fra starten av var jeg veldig klar på at jeg ville ta ett eller to semestre i Italia for å bli best mulig kjent med språket og kulturen. Ettersom jeg tenkte at ett semester ville gå så fort at følelsen over at jeg ikke har fått nok ut av utenlandsoppholdet mitt ville komme, så har jeg valgt å gjennomføre to semestre i Firenze.

Publisert 12. sep. 2013 07:23

Jeg vil gjerne introdusere meg selv! Mitt navn er Iselin. Jeg skal gå på Shanghai University i ca 9 måneder. Jeg fikk denne skoleplassen via en avtale om studieplasser som Universitetet i Oslo har med The University Studies Abroad Consortium (USAC).

Publisert 11. sep. 2013 17:02

For å begynne, kan jeg introdusere meg selv; Jeg heter Marte og er på andre året i bacheloren min i historie, jeg studerer også en 60-gruppe i engelsk. Jeg skal tilbringe skoleåret 2013/14 i Bordeaux, Frankrike.

Publisert 2. sep. 2013 20:00

I forrige innlegg kalte jeg Montréal en liten storby, jeg må nok justere det. Montréal er en liten metropol. Befolkningstallet bikker bare 1.6 millioner, men byen er virkelig en uvanlig blanding, og kan tilby det meste.

Publisert 24. aug. 2013 19:27

For å gi en kort introduksjon av meg selv. Jeg har nettopp begynt på tredje året i en bachelor i idéhistorie. Min 40-gruppe er filosofi. Fra jeg startet å studere visste jeg at jeg skulle integrere delstudier i utlandet i graden min, men var ikke sikker på hvor jeg ville dra. Etter å ha sett på flesteparten av avtalene som var tilgjengelige for meg, både gjennom UiO direkte og gjennom HF-fakultetet og instituttet mitt falt valget på McGill University, i Montréal, Canada.

Publisert 24. des. 2012 12:55

Omsider er jeg hjemme i Oslo, eller rettere sagt, jeg sitter på toget fra Oslo til Sverige og julefeiring med familien. På tross av SAS' biske flyvertinner og ørti kolli bagasje, gikk ferden fra Beijing problemfritt.

Publisert 17. des. 2012 08:23

Fredag var siste skoledag. På én side var det veldig vemodig å si ha det til lærere og medstudenter, men på en annen side kjenner jeg at det er på tide med både skolefri og hjemreise.

Publisert 16. des. 2012 09:08

Jeg ble veldig, veldig glad og takknemlig da jeg så forrige innlegg på bloggen her og feirer med å blogge om hva jeg gjorde forrige helg. Vi hadde både torsdag og fredag fri, så jeg og romkamerat vurderte å reise ut av byen. Siden vi også hadde visum i orden, endte vi faktisk opp med å dra ut av landet - til Seoul, snø og julestemning.