Reiseblogg - Side 9

Publisert 14. des. 2012 11:08

Publisert 11. des. 2012 15:51

Forrige uke var det kulturuke på skolen. I den forbindelse ble det arrangert tale-, foto-, video-, kalligrafi- og skrivekonkurranse. Jeg var så heldig å få en av tekstene mine utvalgt til skrivekonkurransen, mens videoen vi lagde til filmprosjektet kom på tredjeplass i videokonkurransen. Jeg fikk imidlertid ikke med meg prisutdelingen fordi jeg hadde et fly å rekke - mer om det i neste innlegg.

Publisert 2. des. 2012 01:57

For et par helger siden var jeg på tur til Hong Kong, praktisk talt og følelsesmessig min andre hjemby etter Sarpsborg. Selv om jeg kun har vært der to ganger før er det noe spesielt med hele øyas atmosfære som gjør at jeg får hjertebank allerede lenge før flyet har rukket å lande.  

Publisert 1. des. 2012 04:59

Musikk er viktig for kinesere. Det er dog intet market for aktører som Wimp og Spotify her, for du finner all musikken du trenger i nettleseren. Kinas mest populære søketjeneste, 百度, Baidu, har nemlig en egen side hvor du kan lytte til og laste ned både østlig og vestlig musikk - uten at det koster deg en krone.

Publisert 23. nov. 2012 10:45
Publisert 19. nov. 2012 15:48

Det nærmer seg kulturuke på Peking University, og følgelig har vi i det siste fått litt andre lekser enn til vanlig.

Publisert 15. nov. 2012 13:15

Dei siste dagane har befolkninga i Jordan protestert mot prisauke på drivstoff, annonsert av statsminister Abdullah Ensour tysdag 13. november. Sidan me kom hit har me sett små og store protestar mot ulike utfordringar som folk har fått dei siste åra. I slutten av august og starten av september var det ei tilsvarande protestbølgje, men demonstrasjonane fekk ikkje det omfanget dei har no.

Publisert 14. nov. 2012 06:20

Forrige uke tilbrakte jeg langflat i senga. Et virus inntok kroppen, og jeg lå nede for telling. Når man er borte fra skolen i Kina, går det ut over sluttkarakteren, og den eneste måten å unngå dette på, er å skaffe seg sykemelding. Til dette formål (men ikke så veldig mange andre) duger Peking Universitys eget sykehus godt. En konsultasjon her koster ikke så mange kronene; ulempen er dog at legene (som minner mistenkelig mye om vaktmestere i legefrakk) ikke snakker engelsk. Dessuten har de ofte flere pasienter inne til konsultasjon samtidig, så dette er kanskje ikke stedet man går hvis man ønsker å holde sine kroppslige problemer for seg selv.

Publisert 10. nov. 2012 10:17

Det har vore stille på min blogg dei siste vekene, grunnen har vore besøk heimefrå etterfulgt av problemer med internettet i leiligheten og pcen. Forhåpentlegvis finn me ei løysing på begge deler.

Publisert 7. nov. 2012 23:00
Publisert 4. nov. 2012 23:00

I Kina kan noe så enkelt som å kjøpe ny notatbok, være gøy.

Publisert 4. nov. 2012 00:47

Se hva som ventet meg da jeg trakk forbi gardinene på rommet mitt for noen minutter siden! Kunne ikke passet bedre siden hele ettermiddagen igår ble brukt på IKEA for å handle juleprodukter. Meningene er nok delte om både snøfall og det faktum at julen starter tidligere og tidligere hvert år, men jeg er i alle fall fylt til randen av julestemning akkurat nå.

Publisert 2. nov. 2012 05:26

Et tilbakevendende mareritt består av at jeg bråvåkner idet flyet lander på Oslo lufthavn, Gardermoen, uten å ha fått sagt ordentlig ha det til Kina. Selv om familie, gode venner og jul venter på meg der hjemme om ikke så lenge, er jeg ikke klar for å vende snuta nordvestover riktig ennå. Derfor synes jeg det er på tide å fokusere mer på de negative sidene ved å studere i Beijing, med parallell til den eldgamle kinesiske teorien om hvordan verden endrer seg: 五行, De fem stadier.

Publisert 28. okt. 2012 14:37

Denne siste helgen i oktober har vi fra UiO vært på skikkelig klassetur i regi av Beida til provinsen Shandong (山东, som betyr fjell og øst) et lite stykke sørøst for Beijing. Min morfar kom fra denne provinsen, men jeg så dessverre ingen som liknet spesielt på meg og kunne vært slektninger denne gangen.

Publisert 24. okt. 2012 17:06

Ja, da vet vi det. 知道了!

Publisert 22. okt. 2012 07:23

Som medblogger Martine skrev i et tidligere innlegg, er sykkelen et viktig fremkomstmiddel i Beijing. Derfor var det veldig surt å oppdage i dag tidlig at akkurat min sykkel var blitt stjålet.

Publisert 21. okt. 2012 07:16

Da en av lærerne mine nylig kom tilbake fra kurs i Thailand, delte hun de mange merkelige inntrykkene hun hadde fått på turen med klassen. Ikke bare hadde hun møtt på mange kinesisktalende, men alle smilte jo, hele tiden! Selv om kinesere vil smile i mange situasjoner der det for oss ikke er naturlig, er det nemlig ikke vanlig i Kina å smile til fremmede.

Publisert 19. okt. 2012 04:59

Det er aldri feil med fredag, men noen ganger føles det ekstra godt.

Publisert 17. okt. 2012 07:36

Når man studerer et nytt språk er det alltid visse ord man setter større pris på lære enn andre, og dermed lettere blander inn i det norske språket. Dette er sikkert noe våre nærmeste kommer til å merke, og kanskje ikke sette like stor pris på, når vi om ikke mange ukene kommer hjem til Norge.

Publisert 13. okt. 2012 12:17

Når ein bur i eit anna land med andre tradisjonar oppdagar ein også problem ein ikkje tenkte var moglege. Det eine er korleis ein som kvinne skal finna seg ein frisørsalong.

Publisert 13. okt. 2012 02:50

Kinesisk-miljøet på Blindern er ikke så stort, men det er til gjengjeld veldig godt. Blant annet føler jeg at jeg har fått god kontakt med foreleserne, og den foreleseren vi så mest til før vi kom hit, heter 林界廷, eller bare Kjetil.

Publisert 12. okt. 2012 08:14

På onsdag arrangerte skolen tur til 朝阳剧场 Chaoyang Theatre for å se akrobatikkforestilling. Den var veldig imponerende og fargerikt; til tider også nervepirrende! Forestillingen bestod av forskjellige prisbelønte akrobatikknumre.

Publisert 7. okt. 2012 15:04

Her om dagen regna det for første gong sidan eg kom hit, eit frampeik om hausten. Det var herlig å sitta på ein takresturant og sjå regnet strømma ned utanfor og høyra torden og sjå lyn i det fjerne.

Publisert 5. okt. 2012 08:14

At det er mange sykler i Beijing er vel ingen stor overraskelse, det finnes til og med en sang som hevder at det er ni millioner av dem her. Noe av det første jeg gjorde da jeg kom til Beijing var å kjøpe meg en sykkel selv.

Publisert 5. okt. 2012 07:01

Det sies at samme hvor lenge du har bodd i Kina, og uansett hvor godt du kan språket, vil du alltid bli sett på som en 老外, en utlending. Mange peker på at etnisk identitet er viktig i Kina, men på en annen side er de færreste kinesere vant til å omgås vestlige innvandrere - på landsbygda er det faktisk mange som lever hele livet uten å se en eneste én. Uansett bør man ikke tegne et for dystert bilde; det å være utlending i Kina har helt klart sine fordeler.