Essays, essays, essays - men jeg koser meg!

Da tenker jeg det er på tide med en ny oppdatering fra Cardiff, og selvfølgelig fra meg. Jeg merker at jeg er litt dårlig på oppdateringer og skrive om hverdagen her i Cardiff. Skal prøve å bli bedre. Uansett, dette er hva jeg har gjort de to (?) siste månedene:

Andre semester startet i slutten av januar, og jeg må si at jeg var litt nervøs med å få tilbake eksamensresultatene fra høstsemesteret. Det viste seg derimot at det var det ingen grunn til. Jeg fikk ikke den beste karakteren, men er ganske så fornøyd med en B. Eller flere B’er. Jeg hadde kun én skriftlig eksamen, resten var essays eller portfolier.

Den skriftlige eksamen var litt annerledes enn den i Oslo. Som under de fleste skriftlige eksamener, så er det alltid lurt å være der 15-20min før. Jeg hadde regnet tid fra hjemmet mitt og til lokalet, som skulle være rundt 15-20min. Så feil jeg skulle ta. Jeg hadde heller ikke lest meg opp på hvordan den skriftlige eksamenen i Cardiff foregikk, og tenkte at det kanskje var lik som den i Oslo. Hvor feil jeg skulle ta… igjen. Altså, den er ikke så ulik, men det er noe man skal være obs på. For det første så får du ikke velge din egen plass, den er allerede valgt ut for deg. Det visste jo ikke jeg. Så jeg vandret inn i lokalet, og spurte om jeg kunne få sette meg ned. Jeg fikk et strengt nei (tror eksamensvaktene var litt stressa selv – vi var tross alt over 600 studenter i en stor sportshall!). Jeg måtte gå bort til sidebygget og finne ut av hvilket fag jeg var i og deretter lete etter mitt navn. Da hadde jeg ca. 10 min på meg før eksamenen startet, så begynte å bli litt stressa selv. Jeg løp til sidebygget, fant mitt fag og mitt navn. Jeg var kandidatnummer 500-og-et-eller-annet. Husker ikke det nå, dessverre. Sekker og jakker skulle være plassert bakerst i lokalet (slik som i Oslo), vi fikk kun ha penal/penn/kalkulator (hvis det trengtes), og avslått mobil eller annet kommunikasjonsmiddel skulle bli plassert i en plastikk boks under pulten. Så startet eksamen – kun én time(!) Jeg må ærlig innrømme at da jeg først fikk vite at vi kun skulle ha en en-times skriftlig eksamen, så ble jeg litt paff! Kun én time? Hva er vitsen med det? Men jeg tror det er ganske vanlig her i Wales, og resten av Storbritannia.

Etter eksamen i januar, så hadde jeg to uker fri, og deretter startet vårsemesteret. Jeg er nå i full gang med fire essays som har frist i mars/april. Akkurat nå skriver jeg om demokratiet i Athen, og i hvilken grad det arkeologiske materialet vi sitter med støtter en demokratisk kultur i det antikke Athen. Jeg elsker det!

For to uker siden fikk jeg også besøk av to av mine barndomsvenninner! Det var superkos, selv om været ikke var topp. Men igjen, vi er i Wales, så kan nesten ikke forvente noe mer. Uansett, det var veldig hyggelig med besøk, og de tok også med seg et stykke Norge. Ja, Freias BESTE melkesjokolade. Og ikke bare en, men fire!! Var superlykkelig! Jeg fikk vist dem litt av byen, selv om det ble mer shopping enn sightseeing. Vi fikk også tatt en tur ut på byen (biiiiiig surprise there… haha!). Tror de koste seg mega, det så sånn ut.

 

 

Sushi @Yakatori

Emneord: Eksamen, besøk, freiamelkesjokolade, essays
Publisert 15. feb. 2016 14:53 - Sist endret 15. feb. 2016 14:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere