Martine Engebretsen Li

Publisert 2. des. 2012 01:57

For et par helger siden var jeg på tur til Hong Kong, praktisk talt og følelsesmessig min andre hjemby etter Sarpsborg. Selv om jeg kun har vært der to ganger før er det noe spesielt med hele øyas atmosfære som gjør at jeg får hjertebank allerede lenge før flyet har rukket å lande.  

Publisert 4. nov. 2012 00:47

Se hva som ventet meg da jeg trakk forbi gardinene på rommet mitt for noen minutter siden! Kunne ikke passet bedre siden hele ettermiddagen igår ble brukt på IKEA for å handle juleprodukter. Meningene er nok delte om både snøfall og det faktum at julen starter tidligere og tidligere hvert år, men jeg er i alle fall fylt til randen av julestemning akkurat nå.

Publisert 28. okt. 2012 14:37

Denne siste helgen i oktober har vi fra UiO vært på skikkelig klassetur i regi av Beida til provinsen Shandong (山东, som betyr fjell og øst) et lite stykke sørøst for Beijing. Min morfar kom fra denne provinsen, men jeg så dessverre ingen som liknet spesielt på meg og kunne vært slektninger denne gangen.

Publisert 17. okt. 2012 07:36

Når man studerer et nytt språk er det alltid visse ord man setter større pris på lære enn andre, og dermed lettere blander inn i det norske språket. Dette er sikkert noe våre nærmeste kommer til å merke, og kanskje ikke sette like stor pris på, når vi om ikke mange ukene kommer hjem til Norge.

Publisert 5. okt. 2012 08:14

At det er mange sykler i Beijing er vel ingen stor overraskelse, det finnes til og med en sang som hevder at det er ni millioner av dem her. Noe av det første jeg gjorde da jeg kom til Beijing var å kjøpe meg en sykkel selv.

Publisert 3. okt. 2012 06:07

I går tok jeg og noe som føltes som en million andre turen ned til 王府井 (Wángfǔjǐng), en av de største og mest kjente handlegatene i Beijing. Når man starter i enden ved T-banestoppet som er tilknyttet området, får man raskt en stor bokhandel på høyre hånd.

Publisert 1. okt. 2012 16:29

Status Beijing: oktober har plutselig ankommet, men her er det fortsatt temperaturer som minner om en heldig sommerdag i Norge. Kalenderens åttende måned betyr 国庆节 (Guóqìng jié), Kinas nasjonaldag, men i år ligger det mer enn bare festforberedelser og smog i lufta.

Emneord
Siste kommentarer Mer ...