Tobias Judin

Publisert 24. des. 2012 12:55

Omsider er jeg hjemme i Oslo, eller rettere sagt, jeg sitter på toget fra Oslo til Sverige og julefeiring med familien. På tross av SAS' biske flyvertinner og ørti kolli bagasje, gikk ferden fra Beijing problemfritt.

Publisert 17. des. 2012 08:23

Fredag var siste skoledag. På én side var det veldig vemodig å si ha det til lærere og medstudenter, men på en annen side kjenner jeg at det er på tide med både skolefri og hjemreise.

Publisert 16. des. 2012 09:08

Jeg ble veldig, veldig glad og takknemlig da jeg så forrige innlegg på bloggen her og feirer med å blogge om hva jeg gjorde forrige helg. Vi hadde både torsdag og fredag fri, så jeg og romkamerat vurderte å reise ut av byen. Siden vi også hadde visum i orden, endte vi faktisk opp med å dra ut av landet - til Seoul, snø og julestemning.

Publisert 11. des. 2012 15:51

Forrige uke var det kulturuke på skolen. I den forbindelse ble det arrangert tale-, foto-, video-, kalligrafi- og skrivekonkurranse. Jeg var så heldig å få en av tekstene mine utvalgt til skrivekonkurransen, mens videoen vi lagde til filmprosjektet kom på tredjeplass i videokonkurransen. Jeg fikk imidlertid ikke med meg prisutdelingen fordi jeg hadde et fly å rekke - mer om det i neste innlegg.

Publisert 1. des. 2012 04:59

Musikk er viktig for kinesere. Det er dog intet market for aktører som Wimp og Spotify her, for du finner all musikken du trenger i nettleseren. Kinas mest populære søketjeneste, 百度, Baidu, har nemlig en egen side hvor du kan lytte til og laste ned både østlig og vestlig musikk - uten at det koster deg en krone.

Publisert 23. nov. 2012 10:45
Publisert 19. nov. 2012 15:48

Det nærmer seg kulturuke på Peking University, og følgelig har vi i det siste fått litt andre lekser enn til vanlig.

Publisert 14. nov. 2012 06:20

Forrige uke tilbrakte jeg langflat i senga. Et virus inntok kroppen, og jeg lå nede for telling. Når man er borte fra skolen i Kina, går det ut over sluttkarakteren, og den eneste måten å unngå dette på, er å skaffe seg sykemelding. Til dette formål (men ikke så veldig mange andre) duger Peking Universitys eget sykehus godt. En konsultasjon her koster ikke så mange kronene; ulempen er dog at legene (som minner mistenkelig mye om vaktmestere i legefrakk) ikke snakker engelsk. Dessuten har de ofte flere pasienter inne til konsultasjon samtidig, så dette er kanskje ikke stedet man går hvis man ønsker å holde sine kroppslige problemer for seg selv.

Publisert 7. nov. 2012 23:00
Publisert 4. nov. 2012 23:00

I Kina kan noe så enkelt som å kjøpe ny notatbok, være gøy.

Publisert 2. nov. 2012 05:26

Et tilbakevendende mareritt består av at jeg bråvåkner idet flyet lander på Oslo lufthavn, Gardermoen, uten å ha fått sagt ordentlig ha det til Kina. Selv om familie, gode venner og jul venter på meg der hjemme om ikke så lenge, er jeg ikke klar for å vende snuta nordvestover riktig ennå. Derfor synes jeg det er på tide å fokusere mer på de negative sidene ved å studere i Beijing, med parallell til den eldgamle kinesiske teorien om hvordan verden endrer seg: 五行, De fem stadier.

Publisert 24. okt. 2012 17:06

Ja, da vet vi det. 知道了!

Publisert 22. okt. 2012 07:23

Som medblogger Martine skrev i et tidligere innlegg, er sykkelen et viktig fremkomstmiddel i Beijing. Derfor var det veldig surt å oppdage i dag tidlig at akkurat min sykkel var blitt stjålet.

Publisert 21. okt. 2012 07:16

Da en av lærerne mine nylig kom tilbake fra kurs i Thailand, delte hun de mange merkelige inntrykkene hun hadde fått på turen med klassen. Ikke bare hadde hun møtt på mange kinesisktalende, men alle smilte jo, hele tiden! Selv om kinesere vil smile i mange situasjoner der det for oss ikke er naturlig, er det nemlig ikke vanlig i Kina å smile til fremmede.

Publisert 19. okt. 2012 04:59

Det er aldri feil med fredag, men noen ganger føles det ekstra godt.

Publisert 13. okt. 2012 02:50

Kinesisk-miljøet på Blindern er ikke så stort, men det er til gjengjeld veldig godt. Blant annet føler jeg at jeg har fått god kontakt med foreleserne, og den foreleseren vi så mest til før vi kom hit, heter 林界廷, eller bare Kjetil.

Publisert 12. okt. 2012 08:14

På onsdag arrangerte skolen tur til 朝阳剧场 Chaoyang Theatre for å se akrobatikkforestilling. Den var veldig imponerende og fargerikt; til tider også nervepirrende! Forestillingen bestod av forskjellige prisbelønte akrobatikknumre.

Publisert 5. okt. 2012 07:01

Det sies at samme hvor lenge du har bodd i Kina, og uansett hvor godt du kan språket, vil du alltid bli sett på som en 老外, en utlending. Mange peker på at etnisk identitet er viktig i Kina, men på en annen side er de færreste kinesere vant til å omgås vestlige innvandrere - på landsbygda er det faktisk mange som lever hele livet uten å se en eneste én. Uansett bør man ikke tegne et for dystert bilde; det å være utlending i Kina har helt klart sine fordeler.

Publisert 4. okt. 2012 13:59

I år var jeg så heldig å fylle år mens jeg var på reisefot i Kina. Tidlig ettermiddag på 22-årsdagen min ankom vi Yangshuo, en liten by rett sør for Guilin. Etter at reisepartneren min hadde spandert middag på meg, dro vi ut. Dette er historien om min hittil mest tilfeldige tur på byen.

Publisert 1. okt. 2012 02:03

 I går var det månefest. I dag er det nasjonaldag.

Publisert 29. sep. 2012 03:11

På skolen har vi for det meste fire-timersdager. De norske studentene har tre fag: kinesisk skriftlig, kinesisk muntlig og kinesisk lesing. Sistnevnte er et fag Universitetet i Oslo har laget spesielt til oss, men siden det er noen problemstillinger knyttet til faget, er det i ferd med å endres. Ellers går skolen ganske bra.

Publisert 27. sep. 2012 06:29

Jeg har lyst til å prøve nye ting.

Publisert 25. sep. 2012 04:54

Jeg bor ikke så langt unna Peking University, i et veldig internasjonalt strøk som heter 五道口 Wudaokou. Her har vi all slags restauranter, klubber, butikker og kafeer. I går dro hele muntlig-klassen min på den koreanske restauranten Sarangbang så og si rett over gata.

Publisert 25. sep. 2012 04:29

Selv om det er veldig gøy å studere i Kina, er det to ting som er enda bedre: det sosiale og reisemulighetene.

Publisert 25. sep. 2012 03:46

Diaoyu- eller Senkaku-øyene i Østkinahavet har i det siste vært tema på mang en nyhetssending rundt kloden. De tilstøtende statene hevder alle herredømme over dem, og særlig forholdet mellom Kina og Japan har blitt satt på pøve som resultat av striden.

Emneord
Siste kommentarer Mer ...