Utvekslingsstudentens valg

Det nærmer seg kulturuke på Peking University, og følgelig har vi i det siste fått litt andre lekser enn til vanlig.


Innleveringslekse til i morgen: For de medstudentene som kan, kalligrafi, for resten av klassen, penskrift. Jeg valgte å skrive noen utdrag fra Konfutses analekter, også kjent som Samtaler.

Én lekse var å finne frem fine bilder tatt i Kina. Bildet under er tatt under en båttur på 北海, Beihai-sjøen. Vi var to venner som betalte en relativt stiv pris for turen, og vi trodde dermed også at det bare skulle bli oss to og den snakkesalige, sjarmerende sjåføren. Imidlertid endte vi opp med å nyte turen sammen med en kinesisk famile bestående av bestefar, bestemor, mamma, pappa, sønn og tante. Far ville selvsagt være med å styre båten, og familien var storfornøyd. Deretter kom han på et enda morsommere påfunn; la oss overtale utlendingen til å gjøre det samme! Turen ble avsluttet med allsang - det vil si, i alle fall for kineserne ombord.

Den morsomste leksa har imidlertid vært filmprosjektet. Filmen vår heter 留学生的选择, Utvekslingsstudentens valg, og handler om alle tingene en utvekslingsstudent i Beijing kan finne på i helga. Utvekslingsstudenten klarer ikke helt å bestemme seg på egenhånd for hva hun vil gjøre, så hun får en rekke mer eller mindre gode forslag. Filmen ser du her hvis du befinner deg innenfor The Great Firewall og her hvis du befinner deg utenfor.

Emneord: Kina, Øst-Asia, Kultur, Moro, PKU, Studier Av Tobias Judin
Publisert 19. nov. 2012 15:48 - Sist endret 21. juli 2015 10:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere