Estetiske studier og allmenn litteraturvitenskap

Publisert 7. juni 2015 11:30

En av de mange fine tingene med å bo i et annet land, over en lengre periode enn en langhelg, er at man kan komme i kontakt med lokale og bli bedre kjent med kulturen. Den klart beste måten å gjøre dette på, er å lære seg språket. Russisk er et svært komplekst språk. Det krever flere år med studering og praksis, og man må nok jobbe en del for å komme opp på et visst nivå. 

Publisert 21. mai 2015 13:03

Jeg vil begynne dette innlegget med å understreke at all tid man vil måtte bruke på skjemaer, dokumenter, e-poster, kopier, stempel og lekre passbilder, med søte, skumle, hjelpsomme, eller ikke-hjelpsomme mennesker i det russiske byråkratiet - så er det veldig veldig verdt det!

Publisert 18. mai 2015 18:08

Det er vanskelig å ikke ty til klisjé-ord som ‘fantastisk’, ‘uvirkelig’, ‘magisk’ ol. når man er glad i historie og kultur, og skal beskrive en by som St. Petersburg.

Publisert 14. mai 2015 13:57

Etter tre måneder med veldig mange spennende opplevelser har jeg endelig satt meg ned for å promotere hvor gøy jeg har hatt det på utveksling. Bedre sent enn aldri!

Publisert 3. jan. 2015 12:03

Nå har det gått en uke siden jeg flyttet tilbake til Norge, og det føles ganske rart å være hjemme igjen. Selv om jeg følte at jeg bodde i London mens jeg var der, føles det mer som om jeg har vært på en lang ferie enn et utvekslingsopphold akkurat nå.

Publisert 29. des. 2014 14:30

Nå er alle eksamener levert inn, og datoen for hjemreise nærmer seg. De siste tre ukene med essay-skriving har vært ganske tøffe for mange av utvekslingsstudentene her. Vi har likevel passet på å finne på hyggelige ting innimellom for å få en liten pause fra alt styret, som å lage middager sammen og ha nissekveld med julegrøt.

Publisert 14. des. 2014 20:58

Det er bare en uke igjen av mitt semester i Irland, og mens jeg febrilsk prøver å få oversikt til de siste eksamene, kan jeg ikke unngå å kjenne på vemodet tanken på å reise fyller meg med.

Publisert 19. nov. 2014 11:30

Og ha et aktivt liv også utenfor selve studeringen har ikke vist seg som noe problem her på UCD. Universitetet har i tillegg til orienteringsuken i begynnelsen, som er stappfull av program for internasjonale og campus beboere, en haug med foreninger man kan melde seg inn i fra uke to.

Publisert 9. nov. 2014 11:43

Følelsen av at jeg bare er her på en lang ferie har begynt å gå over etter å ha vært her i snart to måneder. Det har nok mye med at jeg har kommet bedre inn i de forskjellige systemene her, med alt fra skole til kollektivtransport, og at jeg forstår kulturen litt bedre.

Publisert 9. nov. 2014 11:41

Jeg kan ikke tro at jeg har vært i London i over en måned allerede – tiden har gått så utrolig fort! Det har vært så mange nye inntrykk, nye ting å sette seg inn i, nye områder å utforske og ikke minst nye mennesker å bli kjent med.

Publisert 16. okt. 2014 15:14

Jeg kan nå feire over en måned i Irland, og da er det på plass med et nytt innlegg. Jeg tenkte jeg skulle informere litt om selve skolen, hvilke fag jeg tar og hvordan det hele fungerer.

Publisert 17. sep. 2014 11:00

Jeg hadde veldig lyst til å dra på utveksling for å oppleve en ny kultur, lære meg et språk bedre, bli kjent med nye mennesker, utfordre meg selv og ikke minst for få en opplevelse for livet. I vinter dro jeg på et infomøte om utveksling og fikk høre hvor mange og gode muligheter vi har for å dra utenlands under studiene. Det virket rett og slett som en mulighet jeg bare måtte gripe!

Publisert 8. sep. 2014 21:39

Nå har jeg endelig fått summet meg litt etter å ha ankommet, University College Dublin, hvor jeg, Eirin, som til vanlig studerer Litteratur ved UIO, skal studere English with Films det neste semesteret.

Publisert 10. apr. 2014 16:41

Så. Siste skoledag før påskeferien var i dag, helt uventet! Eller ikke. Jeg burde skjønt at filologisk fakultet tok påskeferie en dag før alle andre – bare fordi vi kan. Vi liker langhelger.

Publisert 19. mars 2014 12:00

Med mars kom våren helt plutselig til Madrid. Forskjellene mellom vår og vinter merkes umiddelbart: byen har gått fra grå til grønn, fra sur til blid, fra stressa til bedagelig. På filologisk fakultet kan man ane en skippertaksmentalitet som jeg tror overgår HF på Blindern.

Publisert 7. mars 2014 21:48

Det er mars! I går oppdaget jeg til min store forbløffelse at jeg snart har vært i Madrid i to måneder. Jeg er på ett semesters utveksling til Universidad Complutense de Madrid, hvor jeg studerer spansk og søramerikansk litteratur. Og nå har altså to av mine seks måneder her allerede forsvunnet.