Hjemme igjen til norsk jul

Nå har det gått en uke siden jeg flyttet tilbake til Norge, og det føles ganske rart å være hjemme igjen. Selv om jeg følte at jeg bodde i London mens jeg var der, føles det mer som om jeg har vært på en lang ferie enn et utvekslingsopphold akkurat nå.

Det var godt å komme hjem til friskt og godt vann rett fra springen, norsk sjokolade, ordentlig grovbrød og en kortere vei til den nærmeste skogen – og selvfølgelig familie og venner nå i juletida.

Den siste uken i London brukte jeg på å få gjort det meste av det jeg hadde på ’to do’-lista mi. På den sto det forskjellige museer og gallerier, julegaveshopping, litt uteliv og ikke minst Winter Wonderland i Hyde Park som jeg har hørt så mye fint om. Selv om jeg føler at jeg har fått gjort mye morsomt og spennende, så er det alltid noe mer London har å by på. Det går nok ikke lang tid før jeg begynner å savne dette ved London. Det samme gjelder folka jeg har blitt kjent med, det gode kollektivtilbudet, alle de koselige pubene, de små og fine butikkene, de koselige områdene å gå i, og så mye annet.

Jeg vil absolutt anbefale å bruke den fantastiske muligheten vi har til å dra på utveksling. Det har kanskje gitt meg et bittelitt større studielån, men det er det verdt. Noen ting vil kanskje føles litt vanskelig, men i bunn og grunn er det bare god lærdom og gode erfaringer å ha med seg videre og vokse på. Jeg har fått nye gode venner, ny kunnskap og mange fine opplevelser. Det er selvfølgelig også et stort pluss å ha på CVen sin. Det viser blant annet at man er selvstendig, har tatt del i en annen kultur og har fått god øvelse i et annet språk. Det har vært en utrolig opplevelse og jeg håper flere vil gjøre det samme!

Godt nyttår!

Emneord: Goldsmiths, London, England, Shopping, mat, kultur, utveksling, Storbritannia, CV, studielån, opplevelser Av Anette Gulliksen Gjone
Publisert 3. jan. 2015 12:03 - Sist endret 20. juli 2015 14:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere