I'm leaving on a jet plane

Snart er jeg der. I London. Store, internasjonale London. Det er både utrolig spennende og litt skummelt på en gang. Begynner å krible litt i skrivende stund. Jeg skal ikke bare være der på ferie, men faktisk bo der. Lese der og leve der. Det første innlegget mitt skal handle om nettopp dette. Hva jeg venter å se og hva jeg kommer til å se. Alle forventingene som er med i bagasjen, og selvfølgelig litt om stresset i prosessen før jeg reiser.  

De er høye. Jeg gleder meg helt sinnsykt!! Gleder meg til å gå rundt i mitt nye nabolag i Camden, diskutere Rousseau med medstudenter på University College London, knuse et konkurrerende lag i pubquiz på Mully's, dra på konserter, utforske engelsk akademia, lese aviser om det siste innen britisk politikk og stikke innom den lokale puben. I den sammenheng forventer jeg helt klart at England sin nye utenriksminister, Boris Johnson, skal stå for deler av underholdningen i løpet av min tid der. Theresa May har den litt kjedeligere oppgaven å sikre fordelsaktige internasjonale handelsavtaler etter en opprivende Brexit valgkamp som mer eller mindre har kuttet Englands tilgang til EU's frie indre marked. Ikke mye er sikkert i britisk politikk om dagen, men kjedelig blir det garantert ikke.  

 

Før utveksling er det alltid mye å ordne, få oversikt over og finne informasjon om. Det var det for meg også. Kanskje noe av det mest utfordrende var å finne bolig. I tillegg til det, er det et drøss av ulike elektroniske plattformer, sider og portaler jeg måtte forholde meg til. Til dere fremtidige utvekslings – studenter: Jeg vet dere kommer til å høre dette, men start tidlig. Særlig med bolig. Det kan grovt deles inn i tre hovedkategorier; UCL sine egne studenthus og boliger, privatdrevne studenthus og det helprivate markedet. Mange av de private studenthusene er det kun mulig å leie for et år. Jeg var sent ute og var på nippet til å ende opp et godt stykke utenfor London sentrum til en veldig dyr penge. Heldigvis hadde jeg nok is i magen til å vente til jeg endelig fikk tilbud fra UCL, men de var treige. Gjør dere kjent og søk mye rundt. Denne nettsiden kan være nyttig sånn sett spareroom.co.uk/london. Hvis dere er tidlig ute slipper dere noe av det stresset jeg fikk med å finne bolig. For min del har det vært det vanskeligste og mest slitsomme. Rommene forsvant i et vanvittig høyt tempo som gjorde meg super nervøs for å ikke få noe bra. Lite informasjon fra UCL hjalp heller ikke. En annen viktig ting er å finne ut hvilke eletroniske plattformer deres universitet bruker. Hvis det er UCL er de tre viktigste: Moodle (= fronter tror jeg), Portico (=Studentweb) og eventuelt StarRezPortal. Alle disse får man tilgang til så snart man har opprettet en ucl user id med brukernavn og passord.  

 

Noen ting må fremdeles gjøres når man er der. For eksempel registrering og studentkort, men hvis du har litt tålmodighet kan mye gjøres på forhånd. Bolig og finne informasjon på riktig sted har vært det mest stressende og tidkrevende. I stor grad fordi det til tider har vært vanskelig å finne informasjonen på UCL sine sider, og fordi det er mye som må planlegges. Alt fra å søke Lånekassen, til hvor man finner pensum, alt man skal ha med seg og betale depositum. For guds skyld betal depositum med en gang hvis du skal bo i et UCL studenthus. Det vært noen "Hvor finner jeg det da?!!! Jeg skjønner ikke hvor det er!" Frustrasjonsutbrudd i løpet av prosessen.   

 

Nå er endelig alt på plass og sommerfuglene i magen har ankommet. Sist, men ikke minst ser jeg frem til å gå på et av Englands beste universitet og oppleve det unike som er London! 

 

 

 

 

Av Ane Vestby Øiesvold
Publisert 13. sep. 2016 10:11 - Sist endret 13. sep. 2016 19:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere