London calling

 

Mine første fadderuker er nå over. De har vært fantastiske og supersosiale! Jeg har gjort og opplevd utrolig mye. Har vært med på alt fra irsk folkedans, stand-up show og musikk-gåtur i Soho. London er utrolig stort, så jeg har gått mye. Til fots har jeg sett både punkerne i Camden, hyggelige smågater i Soho og det yrende nattelivet på Piccadilly Circus.  

Åpenheten ovenfor alle verdens kulturer som tydelig preger London er også merkbar i mitt nabolag Camden. For noen dager siden, for eksempel, gikk jeg forbi en dame på litt over femti år med en sennepsgul jakke og knall dyplilla hår! Hun er et bilde på Camden town for meg. Originaliteten og mangfoldet i London er herlig! 

Et tydelig globalt mangfold finner man også hos University College London (UCL) som universitet. UCL har studenter med ulike nasjonaliteter fra hele verden. For å nevne noen har jeg blitt kjent med folk fra Japan, Kina, India, Mexico, USA og Egypt. Gatene i London er en refleksjon av dette globale mangfoldet. Sammen med engelskmenn sin varme hjelpsomhet er det en uslåelig kombinasjon! Jeg har heller aldri vært så høflig, som jeg er her. Nå kommer «sorry», «no worries» og «excuse me» på løpende bånd. 

Politisk sett har det vært sykt morsomt i det siste. Det startet med den første debatten i den amerikanske valgkampen som det var bred enighet om at Hilary Clinton, med sin rolige og beherskede fremtoning, vant. I helgen ble valgkampen om ledervervet i Labour-partiet avsluttet og Jeremy Corbyn gikk av med en solid seier. Partiet er likevel dypt splittet etter en bitter, intern kamp mellom Corbyn og egne partifeller. Den kampen er absolutt ikke avsluttet.

Forelesninger starter denne uken og jeg er spent hvordan det kommer til å bli. London er fantastisk og moroa er langt fra over!

Publisert 7. okt. 2016 11:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere