Work hard, play hard

Jammen flyr tida! Jeg hadde store planer om hyppige oppdateringer og masse inspirasjon til forskjellige blogginnlegg. Det er i grunn ikke mangel på inspirasjon som har fått meg fra å skrive. Det går rett og slett veldig i ett her! Studiene ved universitetet i Utrecht har virkelig gitt oss noen heftige utfordringer. Ting fungerer ganske annerledes her nede enn det jeg er vant til fra Oslo. Ukentlig har vi én eller flere oppgaver som må skrives, samt flere nye temaer å sette oss inn i til forelesningene. Så det er ingen tid å miste for å få alt gjort. Det har blitt mange tidlige morgener og sene kvelder for å bli ferdig i tide! I ett tilfelle måtte jeg ty til døgning for å få skrevet ferdig en oppgave. Bortsett fra den flotte soloppgangen jeg fikk med meg den morgenen (se bildene), er denne metoden ikke å anbefale! Det er heller ingen kjære mor i seminarene. Lærerne er utrolig dyktige og hyggelige, men de har heller ikke noe imot å spørre et spørsmål direkte til deg, uten at du har rukket opp hånden først. Det er med andre ord oppstå pinlige situasjoner om man ikke kommer forberedt.

Bortsett fra at studiene spiser en god del av det som skulle vært fritiden min, er jeg samtidig utrolig takknemlig for å fått sjansen til å studere ved (skryt skryt!) Nederlands beste universitet. Både fagene og lærernes metoder er helt annerledes enn det jeg kjenner fra UiO og jeg er veldig sikker på at jeg kommer til å se på studietilværelsen med litt andre øyne når jeg kommer tilbake. I tillegg blir jeg jo skikkelig drilla i engelsk. Etter sju år uten å skrive engelsk i skolesammenheng, ble det en litt tøff start med hyppig bruk av ordbok. Likevel gjør alle oppgavene vi skriver til at framgangen går fort. For min del er det å bli enda bedre i engelsk er en av de mest verdifulle erfaringene jeg kommer til å ta med meg herfra.

Jeg har dessuten vært veldig heldig med medstudentene mine! I klassen er vi cirka 50/50 internasjonale og nederlandske studenter, som er en perfekt blanding. Vi begynner å bli godt kjent og har allerede skapt mange herlige minner sammen! Alle er enige om at det er mye å gjøre med studiene, så vi gjør alt vi kan for å utnytte fridagene våre. Ettersom jeg bor med bare internasjonale studenter er det fort gjort at man blir isolert fra den nederlandske kulturen. Derfor er jeg utrolig glad for å studere sammen med også nederlandske studenter. Mange er godt kjent i byen og kan vise oss de beste stedene for mat, kultur, øl og dansing. Det er virkelig en helt annen opplevelse å se byen gjennom de lokales øyne. Jeg føler at jeg ikke bare er "turist", men faktisk en del av byen. Det er en helt super følelse!

Soloppgang bak studenthuset Johanna. Tatt fra Cambridgelaan studenthus, der jeg selv bor. Et fantastisk, men sjeldent, synt for et B-menneske.

Av Mari
Publisert 14. okt. 2016 22:09 - Sist endret 14. okt. 2016 22:11

Fantastiske bilder!

Therese Gjessing - 21. nov. 2016 14:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere